Lenyűgöző musicalt láttunk a Klauzálban

by lantai.oliver

Talán mondanunk sem kell, hogy a Klauzál Házban telt ház volt azon a vendégelőadáson is, amelyen a Magyarock Dalszínház előadásában láthattuk és hallhattuk az Egri Csillagok musicalt. Mutatjuk kollégánk beszámolóját!

Diákok, szülők, nagyszülők töltötték meg a Klauzál Ház színháztermét, hogy élvezzék a nagyszerű előadást.

Gárdonyi Géza halálának 100. és a musical bemutatásának 25 éves évfordulója alkalmából újraálmodott látványos musical az 1500-as évek legismertebb magyar történetét dolgozza fel. Bornemissza Gergely és Cecey Éva történetét a gyerekkoruktól Eger vár ostromáig.

12 éves gyerkőcöm éppen a napokban olvasta újra a regényt, ami meglepő egy mai tinédzsertől. De ő szeret olvasni, főleg ilyen érdekfeszítő történeteket, ahol hősiesség és árulás, szerelem és bosszúvágy, élet és halál kérdései tárulnak fel a cselekmény közben.

Nehezen tudtam előre elképzelni, hogyan lehet színpadra vinni például a csatajeleneteket, az ágyúzást, a tüzes kereket, de sikerült megoldani ezt a bravúrt! A terem bejárata mellett álltam éppen, fotózva egy jelenetet, amikor a darab “tűzmestere” oldalba bökött, jelezve, hogy most jön az ágyúdörgés. Mégis megijedtem, amikor valóban elsült az az “ágyú”, és füst borította be a színpadot.

Nagyszerű dallamok, izgalmas jelenetek, lebilincselő előadás, s egy legendás történelmi magyar győzelem! Kell ennél több?

Szereplők: Berecz György, Csengeri Attila, Ondrik János, Kuczmann Ágnes, Krnčan Milan, P. Petőcz András, Sándor Dávid, Makrai Pál, Tóth Dorottya, Kecskés Tímea, Kósa Zsolt, Szarvas Balázs/Mészáros Tamás, Papp Csaba, Másik Abigél, Vank Richárd, Szabó Dávid.

Közreműködött a Magyarock Dalszínház társulata.

Rendező: Vizeli Csaba

Nézzék meg fotógalériánkat!

Fotók: Huszonketto.hu

Olvasta már?