Még az idén elkészülnek a csúcsmodern dél-budai kórház tervei

by gaalt994

Öt focipályányi területen épül majd meg a létesítmény.

„Gőzerővel folyik a Dél-budai Centrumkórház (DBC) megvalósításának előkészítése: jogerős az építési engedély, megtörtént a telekegyesítés, a kiviteli tervek idén elkészülnek” – mondta a projektet vezető miniszterelnöki megbízott, Prof. Dr. Bedros J. Róbert az Origónak adott interjújában. Úgy véli, a kormány továbbra is elkötelezett a hazai viszonylatban egyedülálló kórházfejlesztés iránt.

A professzor elmondta, hogy a kiviteli tervek elkészülése után uniós közbeszerzési eljárás keretében kerülhet sor a kivitelező kiválasztására, amely a beruházás méretére és összetettségére való tekintettel a minimálisan előírt három hónapnál várhatóan több időt vesz majd igénybe. Maga a kivitelezés egyébként négy évig tart majd.

„Az 1200 ágyas Dél-budai Centrumkórház Magyarország egyik legbonyolultabb és legmodernebb létesítménye lesz, amely körülbelül 5 futballpályányi területen épül meg és 1,2 millió embert lát majd el. Magyarországon eddig ismeretlen színvonalú, integrált betegellátás valósul meg a DBC-ben. Az intézmény egyetlen szerves egészként működik majd” – fogalmazott Bedros Róbert.

A létesítmény egyébként Budapest XI. kerületének Dobogó városrészében épül majd föl, ellátási területe pedig Dél-Buda mellett kiterjed majd a Kelet-Dunántúl jelentős részére. Ennek vonzata, hogy a térségben közlekedési fejlesztésekre is lehet számítani, ezek felelőse a Vitézy Dávid vezette Budapest Fejlesztési Központ lesz.

(Kiemelt kép: Budapest Fejlesztési Központ)

Olvasta már?