Címlap Sport Megérdemelt budafoki siker a Diósgyőr ellen

Megérdemelt budafoki siker a Diósgyőr ellen

by gaalt994

A sűrű mezőnyéről híres, tizenkét csapatos NB I-ben hiba lett volna az aktuális tabella alapján beárazni a mérkőzést, ugyanakkor a fogadóirodák is a 8. helyen álló Budafokot tartották esélyesebbnek a 4 ponttal a tabella utolsó helyén szerénykedő Diósgyőri VTK ellen. Igazuk lett.

A BMTE-nél nem számíthattak a csapat egyik legjobbjára, a sérült Skribek Alenre, helyette az MTK ellen Csizmadia mester sokadik szupercseréjévé váló Ihrig-Farkas Sebestyén kezdett. A DVTK sokoldalú középpályását, Molnár Gábort volt kénytelen nélkülözni, ám a Grozav-Hasani-Ivanovski-Drazic támadószekció így is veszélyesnek ígérkezett.

Az első komoly gólhelyzetre csak az 5. percig kellett várni, az immár magyar állampolgár Medgyes Sinan lőtt 8 méterről, balról, ám a léc felé tartó kísérletet Danilovic bravúrral hárította. Az események 10 perc múlva pörögtek fel, előbb Ihrig-Farkas lőtt fölé az ötös jobb sarkáról, majd Pósernek kellett 2 percen belül kétszer is mentenie Hasani és Ivanovski jóvoltából.

A tempó nem ült le – szerencsére! A következő esemény ugyanis már egy hazai gól volt, a 17. percben a diósgyőri nevelésű Oláh csúsztatott a kapuba a rövid sarokról egy balról érkező szöglet után. 1-0! 10 perccel később az előny megduplázódhatott volna, ám Kovács nagyvonalú emelését Danilovic simán lekapta.

A budafoki együttes dominanciáját igazolta az is, hogy 10 perccel a félidő vége előtt a diósgyőri tábor az Ébresztő! Ébresztő! rigmust szegezte saját csapatának. Az első játékrész vége hazai mezőnyfölénnyel telt, így hátrányuk ellenére valószínűleg Feczkó Tamás fiai örültek jobban a szünetnek.

A második félidő első izgalmas pillanatát az 57. minutum hozta, sajnos Póser kapuja előtt, ám az első forduló óta remekül teljesítő hálóőr bravúrral kivédte a kapu elé berobbanó Ivanovski pöckölését. A Budafok azonban olyannyira nem ijedt meg a felbátorodó diósgyőriektől, hogy hét perccel később megduplázta előnyét. Kulcsár felpasszát Kovács tette remek ütemben a tizenhatoson belül üresen álló Ihrig-Farkas elé, aki közelről higgadtan lőtt Danilovic kapujába. 2-0!

Az utolsó húsz percbe lépve elkezdhetett volna megnyugodni a Budafok, azonban egy remek beadás után Drazic fejese visszahozta a meccsbe a DVTK-t. 72. perc, 2-1!

Megújulni viszont nem tudtak a borsodiak, a mérkőzés hátralévő része egyenrangú küzdelmet hozott. Gól nem született, így Csizmadia Csaba gárdája idei harmadik bajnoki győzelmét aratta és a képzeletbeli dobogó harmadik fokára ugrott fel. Ez utóbbi persze csalóka, hiszen még négy mérkőzést rendeznek a fordulóban.

(Kiemelt kép: Simon Zoltán/nb1.hu)

Olvasta már?