Meghalt Kóbor János

by gaalt994

Az Omega frontembere 78 éves volt, még novemberben kapta el a koronavírust.

„Megrendülten tudatjuk, hogy Kóbor János, az Omega együttes Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas alapítója, rövid betegség után elhunyt. Rajongók milliói imádták itthon és külföldön, a rockzene állócsillagaként. Felfoghatatlan űrt hagy maga után. Nincsenek szavak, marad a csend. Mecky a szívünkben örökre velünk marad” – írta hivatalos közösségi oldalán az Omega együttes.

A zenekar Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekese 78 éves volt. A zenész még november 9-én került kórházba koronavírus-fertőzéssel, azóta ápolták, de állapotáról sokáig csak annyit lehetett tudni, hogy súlyos. Az Omega együttes két tagját is elveszítette tavaly. Előbb Benkő László billentyűs, majd Mihály Tamás basszusgitáros halt meg. A járvány miatt az együttes fellépései is elmaradtak.

Az Omega 1962-ben alakult, sok zenész játszott benne a kezdeti években, de a hatvanas évek második felétől az együttes saját dalainak többségét már Kóbor énekelte, az 1971 óta felvett dalokban pedig ő az egyedüli szólóénekes. Kóbor János az Omega-stúdióban számos lemez készítésében vett részt producerként, zenei rendezőként, hangmérnökként.

(Kiemelt kép: MTI/Marjai János)

Olvasta már?