Megvan a Budafok első idei győzelme

by gaalt994

Nyolcadik meccsén, a Békéscsaba ellen tudott nyerni Mátyus János csapata.

Nyolc mérkőzés, egy edzőváltás, és több mint 720 játékpercnyi szurkolói türelem kellett hozzá, de megvan a Budafok első győzelme a Merkantil Bank Liga 2022/23-as szezonjában. Utóbbi hozzávaló persze egyre inkább fogyóban volt, de a drukkereket egy időre boldoggá teheti a Békéscsaba elleni hazai siker.

Csizmadia Csabát még az MTK elleni augusztusi vereség után menesztették, azóta Mátyus János a vezetőedző a BMTE csapatánál, aki három meccs után veretlennek mondhatja magát a gárda trénereként. Sokat azonban az előző két döntetlen sem lendített a csapat szekerén, hiszen a kieső helyről csak a most megszerzett 3 pont tudta elmozdítani a gárdát.

A Budafok Adorján Krisztián góljával szerezte meg a vezetést a 39. percben, amelyet a lefújásig sikerült is megőrizni. A jegyzőkönyv inkább telt meg fegyelmezési okokból, mint a támadósorok veszélyessége okán, a vendégek öt, míg a hazaiak 4 sárgát szorgoskodtak össze, utóbbiból ráadásul kettőt is Beke Péter kapott, akire így eltiltás miatt a jövő heti, szegedi vendégjáték során nem számíthat a BMTE.

Olvasta már?