Mi a titka az ország egyik legjobb borászati iskolájának?

by nora.farmosi

Orbán Gergely, az intézmény igazgatóhelyettese egy pódiumbeszélgetés keretében osztotta meg gondolatait.

A budafoki Soós István Borászati Szakképzési Iskola igazgatóhelyettesével folytatott beszélgetésből kiderült, hogy az iskola idén a 120. születésnapját ünnepli, és éppen átszervezés alatt van a tanulmányi rendszerük, ugyanis a középszintű szakoktatás teljesen új arculatot kapott 2020-ban. Új képzések indultak az intézményben, mely örömmel tölti el a vezetőséget is, hiszen ez egy pici családias iskola, ami végre visszakapta a teljes borászati profilját. Megmaradt a hagyományos szőlész-borász hároméves képzés, és 2020-tól végre ismét van ötéves pezsgőgyártó technikusi képzés is. Ennek végére vizsgabort készítenek a tanulók.

Orbán Gergely mosolyogva mesélte, hogy Bitai Gergelyre is nagyon büszkék, de sok más híres borász is itt végzett, ebben az iskolában – a többi között ő maga is. Ács Károly volt az osztálytársa, aki volt már az év borásza, és egyike azon keveseknek is, akinek sikerült 100 pontos bort előállítania.

Olvasta már?