Nézze meg, mit szerveztek Nagytétényben, aminek mindenki örült!

by lantai.oliver

Ennél nagyobb csoda nem kell egy gyereknek. Baki László és Kovács István szervezte, de Karsay Ferenc polgármester is kivette a részét a melóból, mert a többi motorossal együtt fuvarozta a kicsiket.

Ilyen jól rég szórakoztak a csemeték, mint a nagytétényi Kohász-pályára megálmodott motoros napon. Meg persze mi, felnőttek is, mert ekkora teljesítményű fantasztikus motorcsodákat nézni, meg a hangjukat hallgatni is élmény. Kovács Pisti szervezte, a DK-s képviselő – mondták kérdésemre, aki már fel is tűnt a háttérben, beszélgetett, szervezett. Mellette remek motor állt, de nem mehettünk oda, mert főnököm, Fülöp közölte: ott egy rendőrmotor. Márpedig egy motormániás négyévesnek arra fel kell ülnie. Meg minden másra, ami erős.

Fülöp beindítja a motort – Fotó: huszonketto.hu

Volt 1100 köbcentis Kawasaki, 320 km/h volt beleírva a kilométerórájába!!! Ezzel tuti nyertem volna az autós-motoros kártyacsatán gyerekkoromban.

Aztán Fülöp felült egy 1200 köbcentis BMW-re.

Ilyen, amikor a 4 éves Fülöp épp beindít egy motorcsodát:

De ennél is durvább volt az 1450 köbcentis New York-i rendőrmotor!!! Ez a csúcs. Még akkor is, ha fagylalttartónak csúfolták a két oldalsó rakodórészét a többiek.

Fülöp a New York-i rendőrmotoron, megilletődve. Mellette Karsay Ferenc polgármester

A helyi polgárőrség tényleg profi – állapítottam meg közben, mert a rendőrökkel együtt mindent kézben tartottak, ami a közlekedést illeti.

Aztán meglátott Fülöp egy piros motort, az is nagyon tetszett neki. Aztán kiderült, a motor rosso színű, nem piros – viccesen mesélte el a sztorit Karsay Ferenc polgármester. Eszembe jutott, hogy a türkiz öreg autómra nekem is azt mondták, UFO-zöld. Vajon melyik marketinges látott már marslakókat az autógyártónál?

Közben ittam egy kávét a Kohász büféjében. Remek volt. Kint meg ment a buli, de Fülöp a dobálóversenyre kattant rá. Nem kellett ahhoz semmi, csak egy tucat vödör, meg néhány teniszlabda. A vödrökön volt felirat is: Dorkász. A Budafoki családsegítővel kötöttek együttműködési megállapodást, életvezetési tanácsokkal segítenek rászorulókon. Holland alapítvány, de már segítenek Debrecenben is – tudtam meg, miközben kiderült, hogy a gyerek ebben a sportban egész jó.

Összességében ez a motoros nap igazolta: lehet élvezetes, jó hangulatú, szuper rendezvényt csinálni, egyszerűt, otthonosat, amikor mindenki azt adhatja, ami a lényege, s kellemessé teszi a vasárnapot.

Fotók és videó: huszonketto.hu

Olvasta már?