Perlai Zoltán: Adjunk esélyt egymásnak a változásra!

by nora.farmosi

A június 9-i önkormányzati választás időpontja egyre közelebb van, az ellenzéki polgármesterjelöltek személye viszont még több kerületben kérdéses, köztük Budafok-Tétényben is.

Karácsony Gergely főpolgármester levelében hívta fel a pártelnökök figyelmét, hogy február 15-ig meg kell állapodni a kerületi polgármesterjelöltek személyében, ahol pedig vita van, ott legkésőbb a március 15-e utáni napokban előválasztást kell tartani. Ezt a DK is támogatja. A többi között erről is kérdeztük Budafok-Tétény 4. választókerületének (Budafok-Háros és -Felsőváros) DK-s önkormányzati képviselőjét és polgármesterjelöltjét, Perlai Zoltánt.

Mit lehet tudni az ellenzéki jelöltekről?

Tizenkét választókerület van Budafok-Tétényben, tizenkét önkormányzati képviselőt és egy polgármestert fogunk választani júniusban. A képviselőjelöltjeink közül heten olyanok, akik korábban még nem indultak önkormányzati választáson, egy jelöltünk pedig a 2019-es megmérettetés után, idén júniusban egy másik körzetben fog indulni. 4 körzetben pedig olyan jelölteket indítunk – ide tartozom én is –, akik jelenleg is tagjai a 2019 őszén megalakult képviselő-testületnek. Kik ők? Kerekes Gábor (Momentum) a budafoki 5. választókerületben, Kovács István (DK) a nagytétényi 9. választókerületben, dr. Staudt Máté (Jobbik) a Baross Gábor-telepi 11. választókerületben, míg jómagam a szintén budafoki 4. választókerületben fogunk ismételten indulni. Jelöltjeink bemutatását a közeli napokban tervezzük, de akik követik a kerületi közösségi oldalakat, azok számára kevés név lesz majd meglepetés.

Az ellenzéki polgármesterjelölt személye eldőlt már?

A főpolgármester múlt heti kérését a DK is támogatja. Ebben Karácsony Gergely arra kérte az együttműködő pártok vezetőit, hogy a polgármesterjelöltek megnevezésére legkésőbb március 15-ig tegyünk pontot, ahol lehetséges ott további egyeztetések során, ahol nem, ott pedig előválasztás megtartásával. Budafok-Tétény jelenleg az utóbbi csoportba tartozik.

Ha nem tudnak megegyezni, lesz előválasztás?

Március közepéig a döntést meg kell hozni. Én mindkét megoldás irányában nyitott és egyben bizakodó is vagyok.

Az egyik ellenzéki polgármesterjelölt minapi bejelentése pozitívan érintette az ön indulását is.

Valóban, a főpolgármesteri kérést követően egyeztettünk Pajin Bálinttal, a kerületi MSZP alelnökével és polgármesterjelöltjével, aki a jelöltségtől a javamra visszalépett. A hét elején szintén támogatásáról biztosított az LMP Dél-Budai Szervezete is, de a Párbeszéd és a Jobbik helyi szervezetének tagjai is pozitívan vélekednek a jelölésemről. Ami viszont számomra ennél sokkal fontosabb: a kerület lakói részéről egyre több biztatást és bátorítást kapok, ami naponta megerősít abban, hogy ez a kihívás sikerre vihető.

Hogyan látja az esélyeit?

Ahogy már említettem, bizakodó vagyok. A kerületben járva azt tapasztalom, hogy jelölésem hívószóra talált nemcsak a kerületi ellenzéki táboron belül, hanem azon kívül is. Ez megtisztelő, de egyben egyre nagyobb felelősség is. Hiszem és vallom, hogy a közösség szolgálata nem lehet pártpolitikai elvekkel és törésvonalakkal terhelt. Az elmúlt három évtizedben végzett kerületi közéleti szerepvállalásom, remélem, kellő mértékű hitelességet tesz a mondat mögé. Mint már korábban önöknek is nyilatkoztam: jelölésemmel esélyt kívánok adni a változást igénylő budafok-tétényi lakosok egyre gyarapodó táborának.

Hogyan készül a kampányra?

A kampány már elkezdődött, ezt nyomon követhetik a kerület lakói is. Az előttünk álló feladat embert próbáló, de jó látni, hogy egyre többen, aktív támogatóként jelentkeznek a csapatomba. Ennek is köszönhető, hogy a 2019 ősze óta kizárólag a budafoki választókerületemben megjelentetett képviselői kiadványomat, a FOKI Híreket, amit a kampányidőszakban EXTRA alcímmel láttunk el, decembertől már 22 000 példányban jelentetünk meg, hogy már minden kerületi lakos olvashassa. A januári szám éppen a hétvégén indul el a postaládák felé. A lapban igyekszünk tájékoztatást adni helyi közügyeinkről, terveinkről, a kampány eseményeiről. A most összeállt képviselőjelölti csapat a garancia arra, hogy a változás nemcsak szavakban, hanem tettekben is a mindennapjaink része lesz, a szavazók  júniusi támogató döntését követően.

Olvasta már?