Pusheen cicás süti, lángos, szekér, masszázs: körkép a Szent Mihály-napi kirakodóvásárról

by nora.farmosi

Fantasztikus volt a hangulat a Herman Ottó Általános Iskolában, zsongott a közönség.

A piacot és a piacozást talán senkinek nem kell bemutatni. Akár a kerületi Szomszédok piacán, akár máshol, a hamisítatlan élmény mindenkiben él. Terjengő lángos illat, rengetegféle portéka, csendes alkudozás. Nos, majdnem hasonló élmény volt a Herman Ottó Általános Iskolában megrendezett kirakodóvásár is, ahol Szepesfalvy Anna alpolgármester hivatalos megnyitója előtt fél órával már igencsak zsongott a közönség.

A piacoktól eltérően itt hangosan és a hangsebességet megközelítő lendülettel közlekedtek a fiatalok, és legtöbbször nem az eladó és a vevő között, hanem szülő és gyerek között mentek a legnagyobb alkudozások.

A lángos itt sem maradhatott ki, de persze sütemények, pogácsák, ropogtatnivalók széles választékával lehetett találkozni.

A gyerekek a saját maguk által készített, tervezett vagy kigondolt portékáit és szolgáltatásait lehetett megvásárolni, természetesen a lelkes szülők közreműködésével. Zsákbamacskák, csillámtetkók, kézműves ékszerek, növények és érdekes kreatív alkotások cseréltek itt gazdát.

A rengeteg izgalomról persze nem csak a vásárosok gondoskodtak. Ki lehetett próbálni a  kovácsmesterséget is, de lehetett szekéren utazni, és a népi játékokkal is megismerkedhettek a látogatók.

Olvasta már?