Rendhagyó magyaróra Petőfi-versekkel a Vojnovich-Huszár-villában

by nora.farmosi

Sudár Annamária összeállításában szerepet kap –„Petőfi napja” március 15. kapcsán – a Nemzeti dal befogadástörténete, valamint a Petőfi és Arany közötti barátság és levelezés néhány eleme is.

Petőfi Sándor 200. születésnapja kapcsán verseken, szépirodalmi részleteken keresztül és Petőfiről szóló írások, valamint átkötő szövegek által arról gondolkodunk, hogy valójában mennyire ismerjük „az istenek magyar kedvencét”. A műsor a Petőfi-kép változásairól, az életműből és az életútból táplálkozóan úgymond természetesen alakuló és a politika által sokszor torzított vagy kiüresített kultuszról egyaránt beszél.

A műsorban Petőfi-versek- és szövegek (pl. A Tisza, A márciusi ifjak, A XIX. század költői, Még alig volt reggel…, János vitéz-részlet, Arany Jánoshoz, Úti levelek Kerényi Frigyeshez, Petőfi-levelek) mellett elhangzik – többek között – Baka István, Babits Mihály, Kányádi Sándor és Varró Dániel egy-egy verse, valamint prózai részlet Háy Jánostól, Márai Sándortól, Ottlik Gézától, Szabó Magdától, Pilinszky Jánostól és Weöres Sándortól is.

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Időpont: március 11., szombat 17:00
Helyszín: Vojnovich-Huszár-villa

Olvasta már?