Sikeresen egyeztetett a kerület költségvetéséről a polgármester és az ellenzéki frakcióvezető

by ildikarakai

Budafok-Tétény 2023-as büdzséjéről, azaz a „Biztonságos működés költségvetéséről” kért egyeztetési lehetőséget Perlai Zoltán, a képviselő-testület ellenzéki frakciójának vezetője Karsay Ferenc polgármestertől. A konstruktívra sikerült csaknem egyórás keddi találkozóról mindketten beszámoltak.

“Elmondtam, melyek tervezett költségvetésünk főbb számai, milyen alapelveket érvényesítettünk a részletek összefésülésekor, milyen munkát és fegyelmet kérek és várok el kollégáimtól, hogy célkitűzéseinket és a költségvetés biztonságos egyensúlyát is tartani tudjuk” – írta Facebook-oldalán Karsay Ferenc.

A 2023-as, azaz a „Biztonságos működés költségvetéséről” kért egyeztetési lehetőséget Zoltán Perlai, a…

Közzétette: Karsay Ferenc – 2023. február 14., kedd

“Megígértem, hogy az utolsó simításokat követően, legkésőbb február 15-én elérhetővé teszem a teljes anyagot a képviselők számára, Perlai úr pedig arra tett ígéretet, hogy az ellenzéki képviselők kérdéseit, még a jövő heti bizottsági ülések előtt elküldi, hogy azokra pontos válaszokat tudjunk adni a jövő heti viták előtt. Köszönöm a konstruktív hozzáállást, közös érdekünk, hogy a kerület költségvetése biztosítsa a működéshez szükséges biztonságot” – fogalmazott a polgármester.

Karsay Ferenc Facebook-bejegyzését az alábbi sorokkal kommentelte Perlai Zoltán:

“Tisztelt Polgármester úr! Köszönöm a mai egyeztetési lehetőséget, a nyílt és őszinte párbeszédet. Sok kérdésben vitánk volt, van és lesz is, de ezek között bizonyosan nem szerepel a kerület jövőjébe és fejlődésébe vetett hitünk és elköteleződésünk. Nincs vitánk azon célok megfogalmazásában sem, amely a költségvetés tervezésekor első helyre teszi a munkahelyek megtartását, köztisztviselőink, közalkalmazottaink megbecsülését, a kerület lakóinak biztosított közszolgáltatások színvonalának megtartását és lehetőségeink szerinti fejlesztését. A célok elérésében lehetnek más elképzeléseink, egyes tervek, javaslatok esetén erőteljesen ütköző álláspontunk is, de amíg ezek a minket erre a feladatra megválasztott közösség érdekében történnek, addig ezeket bátran és tisztességgel vállalni és képviselni kell, függetlenül attól, hogy e közösségen belül baloldalon vagy jobboldalon állunk.”

Az ellenzéki frakció vezetője YouTube-videóban foglalta össze az egyeztetésen történteket.

A képviselő-testület csütörtöki ülésén vitatja meg Budafok-Tétény több mint 20 milliárd forintos, “zöld” költségvetését, és várhatóan dönt is róla.

Olvasta már?