Szürreális fotók az ország keleti részéről: havazás Nyíregyházán

by lantai.oliver

Nem kizárt, hogy a klasszikus húsvéthétfői kérdést, miszerint szabad-e locsolni, felváltja a címbeli kérdés. Meglehetősen szürreális látvány fogadta a Nyírségben élőket, hiszen az elmúlt télen biztos, hogy nem láttak ilyen havazást – írja a frissmedia.hu.

Északkeleten elkezdődött a havazás – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán csütörtök délelőtt. Hozzátették: az északkeleti országrészben péntek estig több hullámban, változó intenzitással várható havazás, havas eső. Kiemelten Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye térségében, illetve Hajdú-Bihar északkeleti részén, a Bodrogközben, valamint nagyobb valószínűséggel Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye keleti részén síkvidéken 5 centimétert, lokálisan, illetve a Zempléni-hegységben péntek estig 10 centimétert is meghaladó friss tapadó, olvadozó hóréteg gyűlhet össze – tették hozzá.

Közölték, hogy csütörtök délutántól, estétől a Bükkben és a Mátrában is havazásba válthat a csapadék, a magasabban fekvő részeken néhány centiméteres hóréteg alakulhat ki. Felhívták a figyelmet arra, az erős északi, északkeleti szél csütörtökön napközben a Bodrogközben és Szabolcsban hordhatja a havat. A meteorológiai szolgálat észlelési oldala szerint jelenleg havazik Miskolcon, Debrecenben, Nyírbogáton, Bátorligeten és Nyírkárászon, itt már 7 centiméteres a hóvastagság.

Fotók forrása: frissmedia.hu

Olvasta már?