Támogathatják a családot! Vegyenek részt a Fodor Tamás emlékére szervezett hangversenysorozaton!

by dombteto

A Vojnovich-Huszár-villában már tart annak a hangversenysorozatnak a harmadik kamarazenekari estje, amellyel kollégái a Budafoki Dohnányi Zenekar egykori koncertmestere, Fodor Tamás hegedűművész emléke, munkássága előtt tisztelegnek. Azok, akik nem jutottak el a koncertre, még megtehetik a következő alkalmakkor.

A Budafoki Dohnányi Zenekar egykori koncertmesterét, a Pesti Vigadó munkatársát váratlanul érte a halál, tavaly szeptemberben hunyt el. A kezdetektől 2001-ig volt a Budafoki Dohnányi Zenekar koncertmestere. Meghatározó szerepe volt abban, hogy az ifjúsági zenekarként induló együttes a 2000-es évekre színvonalas hivatásos zenekarrá vált – méltatták munkásságát az akkori megemlékezésben. Fodor Tamás a Pesti Vigadóban  2014-2021 között vezette a kulturális szervezési csoportot.

Zenésztársai Mozart: Isten szeretetének muzsikusa címmel indítottak hangversenysorozatot a Vojnovich-Huszár-villában.

A zenészek így írnak Fodor Tamásról a program beharangozójában: “Drága barátunk és kamarapartnerünk hirtelen halála mélyen megrendített minket. Visszaemlékezünk mindig szeretetteli, kedves és békét sugárzó személyiségére, a számunkra is példaadó hite megélésére és nem utolsósorban az együtt muzsikálás felejthetetlen alkalmaira. Mély lelki közelséget éltünk és élünk meg vele és szeretett feleségével, Erikával, mely az évtizedek múlásával csak erősödött. Most nem találkozhatunk többé e földi életben, de lelkünkben Tamás tovább él, hisz ‘a szeretet nem szűnik meg soha’! (1Kor 13,8).”

E tovább élő kapcsolatnak szeretnénk jelét adni ezzel a koncerttel is, mellyel reméljük, hogy Tamás családjának anyagi támogatásához is hozzájárulhatunk – folytatódik a meghívás a koncertre.

Belépődíj nincs, de kérjük, hogy a kihelyezett edénybe bedobott méltányos
összeggel járuljon hozzá Fodor Tamás családjának támogatásához! Köszönjük!

Előadók: Viniczai Éva – hegedű, Botos Veronika – brácsa
Sisak Gergely – cselló, Hegedűs Katalin – zongora

Az est műsora Wolfgang Amadeus Mozarttól:

d-moll Fantázia, K. 397
Sarastro E-dúr áriája a Varázsfuvola című operából
g-moll zongoranégyes, K. 478
Esz-dúr zongoranégyes, K. 493

Olvasta már?