Történelmi sikert aratott a Budafok

by gaalt994

Taktikusan játszva, nagyot küzdve, végül emberhátrányban nyert a BMTE a két feljutó mérkőzésén az MTK Budapest ellen. Csizmadia ismét nyerő cserét dobott be.

Kéthetes böjt után játszhatott újra tétmérkőzést a Budafoki MTE az MTK ellen az OTP Bank Liga 6. fordulójának nyitómérkőzésén. A két csapatban nem csak az a közös, hogy friss feljutók, hanem az is, hogy sok fiatal magyar futballistának adnak lehetőséget – így eshetett meg, hogy a kezdősípszó pillanatában tíz 22 évnél nem öregebb labdarúgó volt a pályán.

A mérkőzés budafoki szempontból álomszerűen indult; Skribek Alen szinte teljes pontossággal kopírozta le a MOL Fehérvár FC elleni gólját, amikor a 3. percben egy kifejelt labdát 20-22 méterről, kapásból vágott az MTK kapujába. 1-0! Az MTK igyekezett támadólag fellépni, az első veszélyt azonban mégis egy megpattanó beadás jelentette Póser kapujára, ami végül a kapu mellé pottyant.

A félidő derekától kezdve elkezdett veszélyesen futballozni az MTK, ám Póser kapus állta a sarat, a BMTE pedig remek labdakihozatalokból indított gyors támadásokkal operált. Az első 45 percben nem csak kiegyenlített játék, de vér is folyt a pályán; előbb a vendégek közül Huszti, majd a hazaiak csapatából Nagy kobakját kellett ápolnia az orvosoknak egy-egy összefejelés után. Gól azonban nem született, így Csizmadia Csaba a vezetés birtokában tarthatta meg a félidei eligazítást.

A második játékrész kiegyenlített mezőnyjátékkal indult, ám a 65. perc környékén elkezdtek fáradni a vendégek; egyre több labdáról maradtak le és egyre több előrepasszt engedtek az ellenfélnek a budafokiak. Az MTK fiataljai megérezték a vérszagot és fokozatosan vették át az irányítást, a 73. percben pedig be is találtak; Bojan Miovski lőtt 16 méterről, egy ragyogó kapáslövéssel talált Póser hálójába. 1-1.

A fáradó BMTE-védelem egyre nagyobb veszélyt jelentett magára, aminek meg is lett az eredménye – a 82. percben Huszti András már csak szabálytalanul tudta megállítani a róla leforduló Schön Szabolcsot, így második sárga lapja után el kellett hagynia a pályát. Innentől a Budafok számára már csak az 1 pont megőrzése volt a cél. Hittük mi…

Az egyre nyomasztóbb MTK-fölényt ugyanis egy remek budafoki kontra törte meg; a balbekk, Sinan Medgyes remekül indult meg a pálya közepén, kiugratásából pedig a csereként beálló Ihrig-Farkas Sebestyén egy lapos, erős lövéssel szerezte meg a vezetést a vendégeknek. 1-2!

Csizmadia Csaba a vezetés újbóli megszerzése után még hátrébb vezényelte a fiúkat, akiknek az egyre inkább kinyíló MTK így is hagyott lehetőséget egy-két ellentámadásra. A hálók viszont már nem rezdültek, így a Budafok története során először nyert idegenben a magyar élvonalban. Játék: jeles, mentalitás: kitűnő!

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Olvasta már?