Továbbra is a BMTE-nél edz, de már nem budafoki színekben versenyez Molnár Janka

by gaalt994

A magyar atlétika egyik legnagyobb tehetségeként számon tartott sportolóra egy, a budafokinál nagyobb klub csapott le, az átigazolásért fizettek is a BMTE-nek.

„Molnár Janka az eredményeivel kinőtte kerületünk határait” – fogalmaz a budafokteteny.hu hasábjain Ch. Gáll András sportújságíró. A fiatal sportoló 2017-ben, alig 16 évesen elnyerte az első ízben kiírt Kerület Sportbüszkesége díjat, tavaly U23-as országos csúcsot döntött 400 méteres gátfutásban, országos bajnokságot nyert ugyanezen a távon, majd a hazai Szuperliga döntőjében 200 és 400 méter sík mellett 400 méter gáton is győzött.

Molnár Janka teljesítményére és eredményeire a magyar atlétika is felfigyelt, a futót a Tatabányai Sport Club igazolta le a BMTE-től. „Én maradtam a BMTE edzője, annyi a különbség, hogy Janka és egy magasugró lány, Pénzes Júlia átigazolt Budafokról Tatabányára, de ők továbbra is a Promontor utcában edzenek, csak éppen a Tatabányai Sport Club versenyzőiként” – mondta a klubváltás részleteiről a budafokteteny.hu megkeresésére Bartha Attila.

A versenyző felkészülésének finanszírozásában innentől az egyébként a budafokinál anyagilag jóval ütőképesebb tatabányai klubé a főszerep, amely a szövetség szabályai által megszabott nevelési díjat is fizet Molnár Jankáért a BMTE-nek.

(Kiemelt kép: budafokteteny.hu)

Olvasta már?