Új gyalogátkelőt terveztetett az önkormányzat a Balatoni útnál

by gaalt994

A tervek elkészültek és jóvá is lettek hagyva, a kivitelezés viszont a főváros hatásköre, akik egyelőre nem kezdték meg a munkálatokat.

Budafok-Tétény önkormányzata egyik kiemelt célkitűzése, hogy minél biztonságosabbá tegye mind a gyalogosok, mind az autósok számára a közlekedést a kerületben – írják honlapjukon. Ezzel összhangban az önkormányzat jelzőlámpás gyalogos-átkelőhelyet szeretne a Balatoni út és a Kenderike utca csomópontjára, továbbá jelzőlámpa kihelyezését szorgalmazza a körforgalom közelében lévő zebrához is.

Az útszakasz azonban a főváros kezelése alatt áll, sem a terv elkészítése, sem a beruházás megvalósítása nem önkormányzati hatáskör, még úgy sem, hogy az illetékes Budapest Közút Zrt. egyébként a munkaprogramot jóváhagyta.

Budafok-Tétény viszont saját költségére elkészíttette a szükséges terveket, amelyek a jóváhagyás ellenére továbbra sem léptek a megvalósulás útjára. Az önkormányzat többször kérte a fővárost, hogy induljon el a kivitelezési folyamat, ám a labda egyelőre az útszakasz kezelőjének térfelén pattog.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?