Új hangversenyterem született a Klauzál Ház színházterméből

by talastunde

A Budafoki Dohnányi Zenekar a hazai és nemzetközi koncertélet állandó szereplője. A sokszínű, izgalmas zenei élményeket nyújtó fellépések mellett a zenekar mindig különös figyelmet fordított budafoki közönségére, koncertjeire, ezért az EMMI-től kapott támogatás egy részéből a legjobb koncerttermekkel összevethető akusztikájú hangversenytermet varázsolt a Klauzál Ház színházterméből.

A BDZ által felújított teremben a hangpróbák igazolják, hogy minden hangot jobban lehet hallani, és a nézőtéren is megsokszorozódott a hangzásélmény. Az akusztikai funkciójú hátsó támfal, valamint a színpad felső részére és oldalára telepített mobilakusztikai elemek olyan hangminőség-javulást eredményeztek, ami minden várakozást felülmúlt. Egyúttal egy terében is kitágult, gyönyörű hangversenytermi látvány is fogadja a közönséget. Egy csodálatosan megszólaló, dinamikus, jelentős hangzástartalékokkal rendelkező, multifunkcionális terem született.

A terem felavatója szeptember 24-én lesz, a BDZ Budafoki hangversenyesték című bérletsorozatának évadnyitó koncertjén. A három, csodagyerekként számon tartott zeneszerző műve kiváló alkalom a terem nyújtotta akusztikai élmények megtapasztalására.

Műsor:

Telemann: Burlesque de Quixote Suite

Korngold: Sok hűhó semmiért – szvit

Saint-Saëns: II. szimfónia

Olvasta már?