Útfelújítás és terelt buszok a Péterhegyi úton

by gaalt994

Az útvonalmódosítások számos fontos budafok-tétényi járatot is érintenek. Részletek a cikkben!

Jelentős szakaszához ért a XI. kerületi Péterhegyi út felújításának folyamata, a június 14-i, hétfői munkaterület-átadás után elkezdődhet a tényleges munka a Neszmélyi út és az Egér út közötti szakaszon. A beruházás keretében az Egér úton keresztülvezető gyalogátkelőhelyet biztonságosabb, osztott középszigetesre építik át, az Őrmezei út és a Mikes Kelemen utca között egy forgalmi sávval kiszélesítik az úttestet, a nyugati oldalon járda épül. A Neszmélyi úti csomópontban megváltozik az elsőbbségi viszony, új kijelölt gyalogátkelőhely készül – tájékoztat hivatalos honlapján a Budapesti Közlekedési Központ.

Nem jön rosszul a felújítás (fotó: BKK)

A munkálatok több BKK-járat útvonalát is befolyásolják, a cég ezeket a buszokat már június 12-től terelt útvonalon működteti. A Péterhegyi út Neszmélyi út és Egér út közötti szakasza egyirányú lesz az Egér út felé, míg az autóbuszok Kelenföld vasútállomás irányába a Balatoni út felé terelve közlekednek, ezért hosszabb menetidővel kell számolni.

Szombattól így az alábbi buszok útvonalai módosulnak:

  • A 150-es autóbusz Újbuda-központ M felé nem érinti az Őrmezei út, az Igmándi utca és a Péterhegyi út (Menyecske utca) megállóhelyeket, ideiglenesen megáll azonban az Egér úti Volán-megállóhelyen (Péterhegyi út), valamint a 8E, a 40-es és a 88-as autóbuszok megállóhelyén (Sasadi út).
  • A 153-as autóbusz Gazdagréti tér felé nem érinti az Őrmezei út és az Igmándi utca megállóhelyeket, de ideiglenesen megáll az Egér úti Volán-megállóhelyen (Péterhegyi út).
  • A 250-es, a 250B, a 251-es és a 251A autóbuszok Kelenföld vasútállomás M felé nem érintik az Őrmezei út és Igmándi utca megállóhelyeket, megállnak viszont az Egér úti Volán-megállóhelyen (Péterhegyi út), valamint a 153-as és a 154-es autóbuszok megállóhelyén (Péterhegyi út / Neszmélyi út).
  • A 141-es, a 101E és a 101B autóbuszok Kelenföld vasútállomás irányába a Balatoni út felé terelve haladnak.
  • A 941-es éjszakai autóbusz Móricz Zsigmond körtér M felé nem érinti az Őrmezei út, az Igmándi utca és a Péterhegyi út / Neszmélyi út megállóhelyeket, de ideiglenesen megáll az Egér úti Volán-megállóhelyen (Péterhegyi út), valamint a 153-as és a 154-es autóbuszok megállóhelyén (Neszmélyi út).

(Kiemelt kép és ábra: Budapesti Közlekedési Központ)

Olvasta már?