Visszavonul az országos rekorder polgármester

by gaalt994

Közel 58 évet töltött hivatalában.

Hosszú szolgálat után távozik Veresegyház polgármesteri székéből Pásztor Béla – írta meg a Magyar Nemzetre hivatkozva a Gödi Hírnök. Tanácselnökként, polgármesterként eddig közel 58 évet töltött Veresegyház élén, ami rekordnak számít hazánkban.

A felvidéki születésű Pásztor Bélát 1965. szeptember 1-jén választották meg Veresegyház tanácselnökének, előtte a helyi művelődési ház igazgatója volt. Pásztor Béla annak ellenére lehetett a Pest vármegyei település tanácselnöke, hogy soha nem volt az állampárt (Magyar Szocialista Munkáspárt) tagja, ennek ellenére ezt a tisztséget 1990. október 12-ig betöltötte. 1990-ben a város polgármesterévé választották, azóta minden választáson nyert, és mindmáig a város vezetője.

A Magyar Nemzet értesülése szerint a Pest vármegyei település első embere azért határozott így, mert hamarosan betölti a 85. életévét , és nem szeretné, hogy önmaga és a város számára méltatlan helyzet álljon elő. Saját maga döntött a távozásról. Egy ideje már készült erre, de nem beszélt róla senkinek.

Pásztor Béla a döntését várhatóan a február 21-i testületi ülésen jelenti majd be, és a polgármesteri székből február 28-án távozik, aznap ünnepli a 85. születésnapját.

(Kiemelt kép: Veresegyház város hivatalos oldala)

Olvasta már?