10 000 tesztet kapnak a kerületi önkormányzatok a fővárostól

by gaalt994

Karácsony Gergely pedagógus és szülői szervezetekkel, valamint Szlávik Jánossal is egyeztetett, mielőtt meghozta döntését. A teszteket a tanárok és a diákok szűrésére fogják használni.

Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn többek között pedagógus és szülői szervezetekkel, illetve Szlávik Jánossal, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetőjével egyeztetett az április 19-i iskolanyitással kapcsolatban. Meghallgatva az aggodalmakat, a főváros úgy döntött, hogy 10 000 tesztet még az iskolák újranyitása előtt átad a kerületi önkormányzatoknak, hogy ezzel szűrhessék a diákokat és a pedagógusokat – írja közleményében a Főpolgármesteri Hivatal. Ezt megelőzően a főváros 50 000 ingyenes tesztet biztosított a fővárosi lakosság és a kerületek számára.

Az egyeztetésen képviseltette magát többek között a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Pedagógusok Szakszervezete, illetve a Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért és az Európai Szülők Magyarországi Egyesülete, továbbá az idős társadalmat képviselő szervezetek is.

Olvasta már?