BMTE: változik a kiesési rangadó időpontja

by gaalt994

Eredetileg péntek este 8-kor játszották volna a kiesés elleni harc szempontjából kulcsfontosságúnak ígérkező BMTE-DVTK bajnokit, azonban a közvetítő csatorna kérésére módosították a meccs időpontját.

A liga közvetítésének jogtulajdonosa, az M4 Sport kérésére két órával előrébb hozták a Budafoki MTE pénteki bajnokiját. Csizmadia Csaba együttese így este 8 óra helyett 6 órakor lép pályára hazai pályán a Diósgyőr ellen.

A mérkőzés kulcsfontosságú a budafokiak, és persze a még rosszabb helyzetben lévő diósgyőriek számára is, hiszen 28 forduló után a BMTE 2, míg a DVTK 6 ponttal van lemaradva a még bennmaradó helyen álló Zalaegerszeg mögött. A két csapatnak öt mérkőzése van utolérni az immár Waltner Róbert vezette ZTE-t.

A Budafok sorsolása tulajdonképpen kedvező, mivel a csapatnak a saját kezében lehet a sorsa. A hátralévő öt körben ugyanis három közvetlen rivális (Diósgyőr, ZTE, Honvéd) mellett a jelenleg 4. helyen álló Paks, valamint a második helyen légüres térben (13 pont hátrány a Fradival, 8 pont előny a Vidivel szemben) „poroszkáló” Puskás Akadémia lesz a BMTE ellenfele. A felcsútiak esetében ráadásul könnyen előállhat olyan forgatókönyv, ami mellett tét nélküli lehet számukra az utolsó forduló.

(Kiemelt kép: Budafoki MTE)

Olvasta már?