500 új facsemete szépíti a kerület kertjeit

by gaalt994

Hétvégén tartotta ingyenes faosztását a 10 millió Fa Alapítvány Budafok-Tétényben. A felajánlást Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza biztosította.

Hétvégén ötszáz ember vihette haza boldogan a facsemetét, amelyet a 10 millió Fa Alapítvány programjában kapott. A helyi lakosok ingyenesen juthattak a fákhoz, csak regisztrálniuk kellett. Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza még idén tavasszal ajánlott fel 700 fát Budafok-Tétény zöldítésére.

A fák egy részét közterületre ültetik folyamatosan, október második hétvégéjén például 23 fát ültettek el lelkes önkéntesek. A fák másik részét intézményeknek ajánlják fel, a fennmaradó része pedig a kerületi lakosokhoz került magánkerti ültetésre.

„Október 6-ától regisztrálhattak az érdeklődők a fákra. Nagy öröm volt számunkra, hogy néhány nap alatt gyakorlatilag az összes facsemetét lefoglalták. A legnagyobb sikere a Tűzvörös juharnak és a Szomolyai cseresznyének volt” – mondta el Hervai Franciska. „A 10 millió Fa Alapítvány minden facsemete mellé egy faültetési kisokost is adott ajándékba, hogy ezzel is segítsük a szakszerű kiültetést. Bízom benne, hogy az összes fa jó helyre került és sokáig biztosítja majd a tiszta levegőt és az árnyat a budafoki és budatétényi embereknek” – tette hozzá a 10 millió Fa Alapítvány főkoordinátora.

Ami a fák fajok szerinti megoszlását illeti, százhúsz darab tűzvörös juhart, száz darab virágos kőrist, száz darab szomolyai cseresznyét, száz darab Bosc Kobak körtét és 80 darab törökmogyorót osztottak szét. A boldog tulajdonosok nagy része azóta már el is ültette a fát.

„Örülök, hogy ilyen sok embernek tudtunk örömet okozni és egy kicsit hozzájárulhatunk Budafok-Tétény további zöldítéséhez. Egyúttal kárpótolni is szeretnénk a kerület lakosait azokért a vadon nőtt fákért, amelyeket pár éve a területünk tereprendezésekor el kellett távolítani.” – mondta el Nagy Krisztina, Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza szóvivője. – „Több értékes programot tervezünk még a kerületben, bízom benne, hogy azoknak is hasonló sikere lesz.”

Olvasta már?