Kalandosan jutott ki Amszterdamba, mégis csúcsot futott Csere Gáspár

by gaalt994

Az olimpikon kalandos úton szerzett magának rajtszámot a hollandiai maratonra, és 3 héttel a berlini versenyfeladás után élete legjobb teljesítményével rukkolt elő.

Ez a hét a sikerekről szól Budafok-Tétény sportéletében; a kosárlabdázók többek közt az amerikai légiós, Kevin Swanson vezérletével továbbjutottak a Hepp kupában, míg a Sozsin Wado Karate Egyesület sportolói három érmet nyertek az országos bajnokságon. Ennek igen kellemesen fújó előszelet teremtett a budafok-tétényi származású riói olimpikon, Csere Gáspár, aki a hétvégén Amszterdamban döntötte meg egyéni csúcsát.

A BEAC hosszútávfutója szűk egy hónapja feladni kényszerült a versenyt a berlini maratonon, ám már akkor is hangoztatta, hogy a hátráltató körülmények mellett ezt egy hosszabb távú cél érdekében tette. A döntés őt igazolta, Hollandiában élete eddigi legjobb időeredményét produkálta.

„3 hete a körülmények mellett egyébként az is hátráltatott, hogy túlságosan rágörcsöltem a teljesítésre. Ebből tanulva most igyekeztem felszabadultan nekiállni, nagy elvárások nélkül. Abban azonban biztos voltam, hogy ha nem lesz valami különösebb szerencsétlenség, akkor egy kisebb-nagyobb egyéni csúcs meglesz. Szívesen tértem vissza Amszterdamba, mivel 2 éve már sikerélménnyel versenyeztem itt” – írta Facebook-oldalán Csere, aki ma reggel klubtársával, Dani Áronnal együtt nyilatkozott a közelmúltbéli sikerekről a DIGI Sportnak.

A verseny egyik érdekessége volt, hogy Csere Gáspár első körben lemaradt a nevezésről, végül egy adok-veszek csoportban vásárolta meg egy amatőr futó rajtszámát, míg rajtzónát holland menedzsere segítségével tudott váltani.

Csere Gáspár az utólag beszerzett rajtszámával (Fotó: Facebook/Csere Gáspár)

A futamon több mint a táv feléig tartotta a lépést a bollyal, ám végül az utolsó 16 kilométerre lemaradt, innentől egyedül küzdött. Sikerrel, új egyéni csúcsot futott, immár 2:14:34 a legjobb ideje.

„Nagy békességet okoz most számomra, hogy megfuthattam, amit évek óta éreztem magamban. És persze már motoszkál bennem a folytatás. Hogyan, mikor lehetne egy újabb percet javítani, ami akár a mostani futásban is benne lehetett? Meglátjuk. Az biztos, hogy kitartóan, keményen kell továbbra is előrehaladni, bármi is következzék” – írta a jövőről Csere.

(Kiemelt kép: Facebook/Csere Gáspár)

Olvasta már?