Olyan történt Budafok-Tétény riói olimpikonjával, ami 20 év alatt még soha

by gaalt994

Csere Gáspár 400 versenyt felölelő sorozata Berlinben tört meg.

Életemben először történt ilyen, hogy egy versenyt nem fejezek be. Emiatt egyfelől szomorú vagyok, de másrészt hála is van bennem, hogy az elmúlt 20 év 400 versenyén ez nem következett be” – tudatta a szomorú hírt követőivel Csere Gáspár hosszútávfutó hivatalos Facebook-oldalán.

A riói olimpián is részt vevő sportolót azonban teljesen nem törte le a kudarc, úgy véli, a maraton az egyetlen táv, ahol józan döntés lehet a kiállás, hiszen így sok erőt spórolhat meg a következő versenyekre.

„Persze jobb elkerülni az ilyen helyzetet – én magam jó párszor végigküzdöttem magam kilátástalan versenyeken is – de most van bennem egy konkrét cél és egy jó forma, ezért ezt szeretném inkább egy közeljövőben esedékes maratoni versenyre fordítani a siker reményében” – írta döntéséről Csere.

A berlini maraton finoman szólva sem volt leányálom a budafok-tétényi származású futó számára, a táv felétől boly nélkül, egyedül kellett futnia, a rendkívüli meleg is nehezítette dolgát, a verseny második felében pedig gyomorbántalmak is jelentkeztek nála.

Öröm az ürömben, hogy az addigi tempójával viszont nem lehet elégedetlen, a 30 kilométert 1:36:50-es időnél lépte át, ami 3 perc 13 másodperces kilométerátlagot jelent. Csere úgy érzi, így akár egy 2 óra 16 perc körüli időeredmény is összejöhetett volna, egyéni csúcsának elérését viszont már nem tartotta innen reálisnak.

(A kiemelt kép illusztráció, forrása: Facebook/Csere Gáspár)

Olvasta már?