Nőttek az igények a laborvizsgálatokra, továbbra is maximális kapacitással dolgoznak a Káldorban

by gaalt994

Az intézmény vezetője szerint azonban hamarosan visszaáll a korábbi rend.

Az elmúlt egy hónapban egyre több elégedetlen kommentet lehetett olvasni a helyi közösségi médiás csoportokban a Káldor Adolf Szakrendelő laborvizsgálatait illetően, a legtöbb panasz a hosszú várakozási időről szólt. A budafokteteny.hu megkérdezte Dr. Kiss Norbert ügyvezető igazgatót az okokról és a kilátásokról.

A szakember a honlapnak azt mondta: az utóbbi egy hónapban valóban több időt kell várniuk azoknak, akik laboratóriumi vizsgálatot szeretnének elvégeztetni. A rendelőintézetben nem szűkítették a kapacitást, ugyanakkora vizsgálatszámmal dolgoznak most is, mint a korábbi időszakban vagy az előző években, de augusztus közepétől jelentősen megnőtt az igény, és az eddigiekhez képest sokkal többen kérnek időpontot. 

A hirtelen megnövekedett igény a laborvizsgálatokra részben a koronavírus-járvány következménye, hiszen a pandémia időszaka alatt több beavatkozás elmaradt, valamint sokan döntöttek úgy, hogy halasztható kezelés esetén inkább távolmaradnak az egyébként oltópontként is funkcionáló intézménytől a járvány idején.

A munkamennyiség azonban nem csökkent, sőt, a maximális lehetséges vizsgálatmennyiséget végzik jelenleg is, a várólisták azonban a fentebbi okból hosszabbak lettek, így a várakozási idő is megnőtt.

„A járvány miatt elhalasztott műtétek és orvosi beavatkozások pótlása, a páciensek vagy az orvosok által későbbi időpontra eltolt szűrővizsgálatok és a nyaralások miatt elmaradt vérvételek erőteljesen megemelték a laborvizsgálatra jelentkezők számát. Az egészségbiztosító meghatározza, mekkora vizsgálatmennyiséget finanszíroz havonta, és mi jelen pillanatban ennek a háromszorosát végezzük el. Ennél több nem vállalható, ha minőségi munkát akarunk végezni” – mondta erről Dr. Kiss Norbert.

Az ügyvezető igazgató arról is biztosította a budafok-tétényieket, hogy a Káldor Adolf Szakrendelő munkatársai azon dolgoznak, hogy a lehető legoptimálisabban kihasználják kapacitásaikat, valamint hogy a lehető legtöbb beteget a lehető legrövidebb időn belül el tudják látni a laboratóriumban és a szakrendeléseiken is.

Dr. Kiss Norbert szerint a torlódás előbb-utóbb megszűnik és visszaáll a korábbi rend, amellyel elégedettek voltak a betegek, akik beutaló birtokában az eddigi gyakorlatnak megfelelően személyesen, telefonon vagy online is tudnak időpontot foglalni a laborvizsgálatra. Addig is türelmet és megértést kért minden kerületi lakostól.

Olvasta már?