A szalontüdő vitte el idén a nagy gasztro díjat!

by Szandra

Sváb főzőverseny mennyei illatokkal, gasztroélményekkel, melyet a Budatétényi Polgári Kör és a Német Nemzetiségi Önkormányzat rendezett Budafok-Tétényben! Karsay Ferenc, a XXII. kerület polgármestere rajong a programért, elmondása szerint ezek az ételek hozzák a régi ősök hagyományait, de az új idők szelei is megjelennek, éppen ezért izgalmas.

„Az emberek látják azt az enteriőrt, amit az ősök tárgyaiból megteremtenek!” – Karsay Ferenc polgármester szerint ezek a programok hozzák a régi ősök hagyományait, de az új idők szelei is megjelennek, éppen ezért izgalmas mindig ez a rendezvény. A Szent Mihály-kápolnánál tartották meg az ételek összecsapásának nagy napját. Bárki, aki részt vett a versenyen, a hagyományoknak megfelelő viseletet vett föl, hozva magával a sváb szemléletet.

Dr Szirtes Edit, a XXII. kerület Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke azt is elárulta, a verseny értékelésének alapja nem az volt, hogy minél bonyolultabb ételeket készítsenek a résztvevők, főképp azt figyelte a zsűri, mennyire komplex egy adott tányér. A pontozás 1-10-ig terjedt, mindegyik étel a saját kategóriájában kapott egy pontszámot, majd a végén összeadták, átlagoltak, s így került ki a győztes, a szalontüdőpörkölt, más néven pájsli. A legtöbben egyébként abszolút esélyesnek tartották, ezúton is gratulálunk!

Fúvós zenekar, dallamos zeneszámok, tánc, mennyei illatok és ételek, egyszóval csodás hangulatban telt a vasárnap délután, bárki, aki kilátogatott, egy igazi gasztroélménnyel telve térhetett haza a nap végén, na meg persze egy kis szarvaspörkölttel.

Olvasta már?