Gyönyörű alkotások születtek a Budatétényi Polgári Kör képzőművészeti pályázatára!

by talastunde

Hétvégén a Budatétényi Polgári Kör a XIX. Szent Mihály Napok keretében megrendezett képzőművészeti kiállítását tartotta meg Radóczy Mária galériájában. Pontosabban szólva: a napsütötte fenti kertben, abból a célból, hogy a kerület művészei bemutatkozhassanak alkotásaikkal.

Majdnem két évtizeddel ezelőtt Kolláthné Hollóssy Rita, Radóczy Máriával és Pajzs Gáborral összefogva dolgozták ki a Budatétényi Polgári Körnek a képzőművészeket támogató pályázati lehetőséget. Radóczy Mária Galéria kertje a XIX. Szent Mihály Napok 4. helyszíne volt a teljes programsorozatnak. A BPK idén Széchenyi István születésének 230. évfordulója alkalmából  Találkozások a Duna hídján címmel írta ki pályázatát.

A szeptember 25-i díjkiosztó ünnepségen Tóth Melinda elnök köszöntötte a látogatókat.

Az érdeklődés óriási volt, a galéria fenti kertjében körülbelül nyolcvanan gyűltek össze.

A díjkiosztón Báthori Gergő, a Kempelen Farkas Gimnázium és a Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola diákja a “hosszifurugla” nevű népi hangszeren mutatta be különleges zenei tudását.

A kiállított alkotásokat Győri Judit grafikusművész méltatta.

Az idei pályázatra 29 mű érkezett. A XXII. kerületi Önkormányzat jóvoltából 3 fődíjat osztottak ki. Ehhez társultak 13 különdíjjal a művészetszerető, lelkes szponzorok.

Fődíjasok:

Czimbal Gyula fotóművész – I. díj

Bakó Károly grafikus – II. díj

Bányai Gábor Bertalan keramikusművész  – III. díj

Különdíjasok:

Csik Katalin, Czimbal István, Dégi Éva, Habány Mihály, Hernold Anita, Inczédi Zsuzsanna, Kaszás Réka, Molnár Csaba, Nánási-Juhász Krisztina, Pál Zsuzsanna, Pető Márk, Szűcs Ildikó, Zács Ágoston

Olvasta már?