Természetvédelmi kezelés vár a Tétényi-fennsíkra

by gaalt994

Több mint négyezer tonna illegális hulladéktól tisztult meg a terület, Karácsony Gergely főpolgármester azt is bejelentette, hogy mi jön ezután.

„Sikeresen zárult a Tétényi-fennsík takarítása. A Fővárosi Önkormányzat cégei összefogásának hála összesen mintegy 2700 m3 (több mint 4100 tonna) illegálisan lerakott építési törmeléktől tisztították meg a területet. A sitt elhordását nagyban segítette a Pusztazámori Hulladékkezelő Központ” – tette közzé Facebook-oldalán Karácsony Gergely, aki a központnak köszönetet is mondott rugalmasságukért.

A főpolgármester, arról is írt, hogy a közeljövőben mi vár a Tétényi-fennsíkra. „A vegetációs időszak kezdetétől természetvédelmi kezelés keretén belül fogunk gondoskodni a kopár és jelenleg növénytelen területen lassan felnövő lágyszárú növényállomány rendszeres kaszálásáról” – írja Karácsony.

Az időközben megjelenő őshonos, ám lassabban terjeszkedő flóra térhódítása, bár ezzel a rendszeres és szakszerű kezeléssel gyorsítható, de várhatóan így is több évig fog tartani. A területről a FŐKERT fog gondoskodni, és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem botanikus kutatói vállalták, hogy vizsgálni fogják a revitalizációs folyamatokat.

(Kiemelt kép: Facebook/Karácsony Gergely)

Olvasta már?