Ezúttal öttusázójára lehet büszke a XXII. kerület

by gaalt994

Gáll András nagy előnnyel nyert a Peridot fedett pályás nyílt magyar bajnokságon.

Újabb siker tűnt föl Budafok-Tétény színes sportéletének radarján: az öttusázó Gáll András jóvoltából. A fiatal sportolóval még két éve a Promontor TV készített interjút, amelyben akkor szóba kerültek a sikerei.

A futósport szerelmeseinek körében nagy népszerűségnek örvendő Wizz Air Maratonon 10 kilométeres távon állt rajthoz, majd a verseny végén a dobogó tetejére. Az öttusa berkekben igencsak jó nevű Trion SC kiválósága elmondása szerint saját magát is meglepte győzelmével.

Gáll András azokban a hetekben szép eredményeket ért el: a korosztályos atlétika ob-n 1500 méteres futásban bronzérmes lett, míg 3000 méteren második helyet szerzett. Utóbbi versenyszámban a Szuperligában is rajthoz állt, ahol ugyanúgy ezüstérem került a nyakába.

A Trion SC sportolója újabb sikert könyvelhetett el, ő nyerte a férfiak versenyét a Peridot fedett pályás nyílt magyar bajnokságon, az öttusázók hagyományos budapesti idénynyitóján. A második helyen a francia Léo Bories, a harmadikon pedig a német Pele Uibel végzett. A magyar bajnoki dobogóra Gáll mellé a negyedikként záró Szép Balázs és a hatodik helyen célba érkező Koleszár Mihály állhatott fel.

A 19 éves Gáll András 21 győzelme mellett 14-szer kapott ki körvívásban, majd hiba nélkül lovagolt. 200 méteres úszásban a harmadik helyen végzett, a lövészetekkel megszakított 5×600 méteres futást szintén az élen zárta 9:50.53-as idejével. Az összesítésben így nagy fölénnyel, 1550 pontot szerezve nyerte a versenyt az 1523-ig jutó Bories előtt.

Örömversenyzés volt. Végig élveztem, mert azt csináltam, amit szeretek, az öttusát” – nyilatkozta a fiatal sportoló az MTI-nek.

(Kiemelt kép: Magyar Öttusaszövetség/Facebook)

Olvasta már?