Singh Viki is énekel május 10-én a Budafok Big Band swing & pop koncertjén

by talastunde

Május 10. és június 2. között a 48. Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál keretein belül 30 eseményre, programra látogathatnak el az érdeklődők. A fesztivál nyitóprogramjaként nézheti meg a közönség a Klauzál Házban a Budafok Big Band swing & pop koncertjét Singh Viki, Nádor Dávid és Kiss Enikő közreműködésében. Singh Viki énekesnőt kérdeztük a közeli eseményről.

Lépett már fel a Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztiválon?
Igen, valamikor 8-10 évvel ezelőtt a Budafok Big Band kíséretében. Nem tagadom, hogy a big band nagyon közel áll a szívemhez, nagyszerű emlékeim vannak erről a fesztiválról. Remek munkakapcsolat alakult ki köztem és a zenekar között. A zenekarvezetővel, Puskás Csaba trombitaművésszel nagyon sok formációban dolgoztunk már együtt. A Budafok Big Band mára már egy nagy múltú zenekarrá nőtte ki magát, ha jól tudom, már 30 éve zenélnek együtt, mindannyian a XXII. kerületi Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola egykori növendékei voltak. A zenekar művészeti vezetőjével, Pusival a sok közös munka mellett baráti viszonyt is ápolunk, de a zenekarból a többi zenésszel is volt már több közös fellépésünk, mivel elég kicsi ez a szakma.


Milyen műsorral készülnek a fesztivál nyitóprogramjára?
Van egy közös repertoárunk, megbeszéltük, hogy melyek azok a közös dalok, amelyeket mindannyian szeretünk, amiket már korábban játszottunk együtt és tudjuk, hogy a közönség tetszését is elnyerik. Kiss Enikővel és Vándor Dáviddal énekelek együtt a produkcióban. Kiváló énekesek. Kiss Enikő számos hazai
zenés produkcióban szerepelt, a Magyarul Szeretjük zenekar énekese, Nádor Dávid énekes-dobos pedig a The Voice-ban tűnt fel, ő is énekel a Magyarul Szeretjük zenekarban.


Hogy látja, mi a Budafok Big Band sajátossága?
A big band nagyon jó zenészekből áll, remek muzsikusok és ugyanakkor kiváló emberek, akiknek jó a társaságában lenni. Az az előnye a big bandnek, hogy sok hangszert tudnak megszólaltatni, ezáltal a dalok úgy szólnak, hogy azokat ilyen színesen egy kis zenekar nem képes így megszólaltatni.


A zenélés mióta része az életének?

31 éve már, hogy a pályán vagyok. Az előadóművészet a fő profilom, főszerepet játszom a Madách Színházban, rengeteg fellépésem van a saját dalaimmal is, amelyeket hangszerelek. Tévéműsorokat is sokat forgatok. Sokat dolgozom nagy- és szuperprodukciókban, korábban a tanításra több időm volt, ez most egyre hátrább szorul.


Van kötődése a XXII. kerülethez?
Igen, laktam ott egy időben a Duna-part közelében, a Yacht Klub mellett. Nagyon szeretem az ilyen külvárosi részeit a fővárosnak, amely kívül esik a pörgős, turisztikai szempontból kiemelt belvárostól. Szükségem van arra a fajta elcsendesülésre, amit egy ilyen kerület nyújt. Jelenleg is kertvárosban lakom, a Római- parton.


Készülnek a május 10-i koncertre?
Igen, izgatottak vagyunk, hiszen a mi koncertünkkel nyitjuk meg a 48. Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivált. Biztos vagyok benne, hogy a remek repertoárral, a kiváló énekesekkel és egy szenzációsan összeszokott, magas színvonalon játszó zenekarral kellő hangulatú, vidám estét varázsolunk.

Olvasta már?