Rabolt pénzből fizette vissza az elsikkasztott összeget egy férfi

by nora.farmosi

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állítja azt a férfit, aki egy héten belül két újbudai dohányboltban is követett el bűncselekményt.

A megalapozott gyanú szerint a férfi – alkalmazottként – 2024 májusának elején közel 300 ezer forintot sikkasztott egy kelenföldi dohányboltban. A pénzt kivette a kasszából, és, amikor a szemetet vitte ki, annak takarásában elvitte a pénzt is. Mivel tettére fény derült, azért is, hogy vissza tudja fizetni tartozását, elhatározta, hogy kirabol egy másik XI. kerületi dohányboltot, ahol szintén dolgozott korábban.

A férfi 2024. május 11-ére virradóan maszkot húzott, váltóruhát rejtett el a közelben, előkészített egy „zárva” feliratot tartalmazó papírlapot és két darab gyorskötözőt, majd úton a dohánybolt felé kesztyűt húzott. A gyanúsított belépett a boltba, az ajtóra kiragasztotta a „zárva” feliratot tartalmazó papírlapot, azt belülről kulcsra zárta, ezután lekapcsolta a biztosítékot. Ekkor két alkalmazott tartózkodott a boltban. Egyiküket a rabló erélyesen felszólította, hogy forduljon meg, és a kezeit megkísérelte a gyorskötözővel hátra bilincselni, azt azonban csak a dolgozó egyik kezére tudta rátenni. Ezt követően belökte, beterelte a két alkalmazottat a raktárhelyiségbe, őket felszólította a telefonjaik átadására, majd a raktár ajtaját becsukta, és a pénztárgépből mintegy 600 ezer forintot zsákmányolt. A támadó az üzlet ajtaját kívülről kulccsal bezárta, a kulcsot a zárban hagyta. A terhelt ezután az előzetesen elrejtett ruházatához ment és átöltözött. A férfi a rabolt pénzből visszafizette az elsikkasztott összeget, további részét elköltötte, illetve elrejtette.

A fővárosi rendőrök 10 órán belül azonosították és elfogták a férfit, megtalálva a pénz egy részét.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi ügyészség a férfit az elfogásától számított 72 órán belül, a mai napon, gyorsított eljárásban a Budai Központi Kerületi Bíróság elé állítja, rablás bűntette, sikkasztás vétsége és 2 rendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette miatt.

Az ügyhöz kapcsolódó felvételen az látható, hogy a terhelt kipakolja a szemetet abból a dohányboltból, ahonnan a szemét hasonló kivitelével takarva ,,csempészte ki” az elsikkasztott pénzt. A videó az Ügyészség Youtube-csatornáján, az alábbi linken megtekinthető:

Az ügyhöz kapcsolódó, fotót tartalmazó rendőrségi közlemény az alábbi linken tekinthető meg:

A helyszínelés során a rendőrség által készített, a közlemény mellékletét képező fotókon a gyanúsított által használt kesztyű, zseblámpa, kis zsák és a megtalált pénz látható.

Olvasta már?