Budafok-Tétényben 63 óvodai csoport indult az ősszel 117 óvodapedagógussal

by nora.farmosi

Az országos szintű óvodapedagógus-hiányt a kerület jól kezelte, a többi között béren kívüli juttatásokkal, így Budafok-Tétényben nincs gond a létszámmal – mondta a polgármester.

Karsay Ferenc polgármester az online fogadóóráján a kerületi óvodák és bölcsődék működéséről elmondta, hogy azok a kerületi önkormányzat fenntartásában vannak, szemben az iskolákkal, középiskolákkal, melyek a tankerülethez tartoznak. Országos szinten is nagy kihívást jelent az óvodapedagógus-hiány, ami a kerületet szerencsére nem érinti, mivel az önkormányzat számos lépést tett annak érdekében, hogy a megfelelő létszámú óvodapedagógus kezdje meg a munkát szeptemberben.

“Jól állunk, jelentősen jobban, mint a környékünkön sok más település. Hogy pontos számokat mondjak: idén 63 óvodai csoport indult ősztől 117 óvodapedagógussal, akikből jelenleg 102-en dolgoznak a gyes, gyed miatt. Az ő munkájukat 32 pedagógiai asszisztens segíti” – mondta a polgármester az online fogadóóráján.

Az óvodapedagógusokat lakhatási támogatással, szolgálati lakással, lakásbérlést segítő programmal, cafetáriával ösztönözték, és a polgármester elmondása szerint az a terv, hogy a 2025-ös költségvetésben is megemeljék a juttatásokat, valamint a kedvezményezettek körét más szakmákra is kiterjesszék. Így nem csak a pedagógusok, hanem a szociális ágazat és a köztisztviselők is részesülhetnének a támogatásokban.

Olvasta már?