Elkészült a kerületi gluténmentes konyha

by nora.farmosi

Gluténmentes konyhát hoztak létre a Leányka Tagbölcsődében, amivel szavatolhatják a speciális diéta szerint étkezőknek megfelelő menüt.

A budafok-tétényi önkormányzat egyik legfontosabb feladata a minőségi gyermekétkeztetés biztosítása, különös tekintettel a speciális diéta szerint étkezők igényeinek kiszolgálása. A beruházás összesen 37 millió forintból valósult meg: az építészeti, gépészeti és elektronikus felújítások 20, az új gépek, berendezések, eszközök 14, az előkészítés és a terveztetés pedig 3 millió forintba került.

“A glutén egy olyan allergén, aminek biztonságos kizárása csak teljes elkülönítéssel oldható meg. Az újonnan megépített 29 négyzetméteres helyiségben a szabványoknak megfelelően alakítottuk ki a funkciós tereket és a konyhatechnológiai berendezéseket. A dolgozóknak készült külön öltöző is garantálja a teljes gluténmentességet. Diétás szakács dolgozik az intézményben, az étlapot pedig dietetikus állítja össze” írták a budafokteteny.hu-n.

Fotók: Horváth Tamás

Olvasta már?