A BKK is változtat a járvány miatt

by gaalt994

A buszokon és trolikon visszatérnek a tavaly tavaszi állapotok.

Tombol a koronavírus-járvány harmadik hulláma Magyarországon; a halálozási adatok tegnap után ma is rekordot döntöttek. Az egészségügyet különösen megterhelő időszakban egymást követik a járványvédelmi szigorítások, saját hatáskörében a Budapesti Közlekedési Központ is újabb óvintézkedést jelentett be.

„A koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként a fővárosi járművezetők védelme érdekében március 29-től, hétfőtől átmenetileg nem nyitják ki az első ajtót az autóbuszokon és a trolibuszokon, és a járművek első részét kordonnal zárják le” – írják honlapjukon.

Az intézkedés célja, hogy a járművezetők koronavírusos megbetegedésének esélyét minimálisra csökkentse. Budapesten naponta több ezer busz- és trolivezető biztosítja a felszíni közösségi közlekedés működőképességét, védelmük ezért rendkívül fontos a fővárosban utazóknak is.

A BKK arról is beszámolt, hogy naponta fertőtlenítik a járművek vezetőállásait és a teljes utasteret, különös tekintettel azokra a felületekre, amelyekkel az utasok érintkeznek. A járműveken kívül a metróállomások utasforgalmi területeit, a mozgólépcsők korlátait is – a megszokott napi takarításon felül – minden éjjel fertőtlenítik.

Olvasta már?