A főváros feladatát végezné el Budafok-Tétény a Nagytétényi úton

by gaalt994

A budafok-tétényi önkormányzat átvállalná a munka egy részét, majd kifizettetné azt a Budapest Közúttal.

Újabb fővárosi feladatot lát el Budafok-Tétény önkormányzata – közölte honlapján a hivatal. A Budapest Közút tájékoztatása szerint a fővárosi cég idén ugyanis csupán a Promontor utcától a Háros utcáig terjedő szakaszt fogja takarítani, így a kerület úgy határozott, hogy a Főváros helyett elvégzi még a héten a Háros utca és Gyula vezér lépcső közötti szakasz megtisztítását – áll a szerdai közleményben.

A kerületi önkormányzat megbízottjai és a Budapest Közút munkatársai a héten tartottak bejárást a Promontor utca és a Nagytétényi út kereszteződésénél, illetve tárgyaltak a csapadékvíz-elvezető árokrendszer megtisztításáról.

„A megoldás az lenne, hogy ha a régi árkokat kitakarítanák, ez viszont egyértelműen a fővárosnak a feladata. Ez az esemény most arról szól, hogy a kollégáink, illetve a Budapest Közmű Zrt. munkatársai megvizsgálják az árokrendszert, rögzítsék a mennyiségeket, azt, hogy mennyi köbméter hordalékot szükséges elszállítani. Ők is ki fogják számolni, hogy körülbelül mennyibe kerülne ez és nekünk is van egy áthidaló javaslatunk: amennyiben ez nekik most kapacitás miatt problémát okoz – hisz rajtunk kívül még huszonkét kerület van, ahol ezt ellátják -, akkor mi ezt el tudnánk végezni és az elvégzett munkát pedig szeretnénk velük kifizettetni” – mondta a budafokteteny.hu-nak Wohner Zsolt,  a Városfejlesztési- és Üzemeltetési Iroda irodavezetője.

 Az alapvető problémát egyébként abban látja az önkormányzat, hogy az adott terület nagyon alacsonyan van, és hogy a Nagytétényi úti árokrendszer a komolyabb esőzésekkor nem tudja ellátni a fő feladatát. Wohner Zsolt a probléma kapcsán elmondta: fontosnak látja, hogy még az ünnepi időszak előtt elvégezzék a munkát.

(Kiemelt kép: budafokteteny.hu)

Olvasta már?