Az olimpikon vízilabdázó fia jól érzi magát a BMTE-nél

by gaalt994

 “Ez alatt a négy hónap alatt jóval többet fejlődtem, mint korábban bármikor. Fel kellett vennem a ritmust, így kellett hozzá egy kis idő, de profi körülmények között készülhetek nap mint nap, ami a jövőm szempontjából elengedhetetlen” – mondta a Budafoki MTE felnőtt keretében töltött időszakról a csapat fiatal játékosa, Dala Samu a klub honlapjának adott interjújában.

Dala ősszel, a Nyíregyháza elleni vesztes bajnokin mutatkozott be az NB II-ben, ahol csereként küldték pályára, nemrég pedig a Kecskemét tartalékcsapata ellen vívott felkészülési mérkőzésen az első gólját is megszerezte a felnőtt együttesben.

A 18 éves játékos egyébként igazi sportcsaládból érkezik, a vízilabdát kedvelők számára nem véletlenül cseng ismerősen a neve. Édesapja, Dala Tamás 1989 és 1996 között 185 alkalommal ugrott medencébe válogatott sapkában, kétszeres Eb-ezüstérmes, valamint tagja volt az 1996-ban olimpiai 4. helyet szerző csapatnak is.

Klubszinten a legtöbbet az Újpestben játszotta, de megfordult a görög, az olasz és a horvát bajnokságban is. Hazai színtéren öt bajnoki cím és három kupagyőzelem fűződik a nevéhez, míg a nemzetközi porondon nyert BEK-et, LEN-kupát és LEN-szuperkupát is. Másik fia, azaz Samu bátyja, a négy évvel idősebb Döme szintén vízilabdázik, az egyik legerősebb magyar csapatot, az OSC-t erősíti.

Olvasta már?