A Fradi után a Vidiből is igazolt a Budafok

by gaalt994

Csonka András után újabb tehetséges fiatal játékos érkezik kölcsönbe a csapathoz. Zeke Márió ráadásul élete első NB I-es meccsét pont a BMTE ellen játszotta.

A Budafoki MTE hivatalos honlapján jelentette be, hogy a szezon hátralévő részére kölcsönben megszerezte Zeke Máriót a MOL Fehérvár FC-től. Csonka András után ő a BMTE második téli szerzeménye.

A soproni származású labdarúgó tizenkét éves koráig futballozott a hűség városában, majd a Győri ETO-hoz igazolt. Ott végigjárta a korosztályos csapatokat, mielőtt 2016 októberében, a Komárom elleni Magyar Kupa mérkőzésen bemutatkozott a felnőttek között.

2017 nyarán az NB II-ben is debütált, majd 2018 telén igazolta le őt a MOL Fehérvár FC (akkor éppen Videoton). Itt az NB III-as tartalékoknál, valamint az U19-es együttesben szerepelt, majd egy Gyirmóton töltött kölcsönidény után 2020 őszén bemutatkozott a Vidi első csapatában is.

Élete első felnőtt NB I-es meccsét éppen a Budafok ellen játszotta decemberben; a 4-1-es fehérvári sikerrel zárult találkozó 82. percében lépett pályára a válogatott Fiola Attila helyett. Zeke Márió az idény végéig biztosan a BMTE-t erősíti.

(Kiemelt kép: Budafoki MTE)

Olvasta már?