Februárban kezdődik a Cziffra György-emlékév

by gaalt994

A több, mint 100 eseményt magába foglaló programsorozat alatt Cziffra György tanítványai mellett világhírű művészek is fellépnek.

2021-ben a zenei élet a 100 éve született Cziffra György zongoraművész előtt tiszteleg. A magyar kormány a 2021. február és 2022. május közötti időszakot Cziffra György-emlékévvé nyilvánította, az UNESCO pedig felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába. Mintegy 100 esemény valósul meg itthon és külföldön világhírű művészek részvételével.

Az emlékév célja a világhírű zongorista szellemi és kulturális örökségének felelevenítése mellett a fiatal, feltörekvő művészek támogatása, így a járványügyi rendeletek nyomán kényszerűen módosított programsorozatot is úgy alakították, hogy az ő fellépésükre mindenképpen legyen lehetőség.

A februárban kezdődő Cziffra Fesztivál nyitóeseményét a Zeneakadémia Nagyterméből közvetítik Cziffra Öröksége címmel, és ugyancsak február 9-től tekinthető meg Pagels-Tóth Anna Éteri színek című kiállítása, amelyet a MOMKultból közvetítenek. A renadhagyó körülmények miatt egyelőre csak júniusig meghirdetett programsorozatról bővebben itt olvashat.

Olvasta már?