A járványhelyzettel visszaélő csalókra figyelmeztet az önkormányzat

by gaalt994

A csalók az önkormányzat által állítólagosan elrendelt fertőtlenítésre hivatkozva próbálnak illetéktelenül bejutni az otthonokba.

Az önkormányzat a közösségi médiában terjedő bejegyzésekből értesült a hírről, miszerint csalók járják a várost, hogy a járvány által okozott kiszolgáltatott helyzettel visszaélve jussanak be otthonokba.

Ezek a bejegyzések arról szólnak, hogy védőruhába öltözött emberek csöngetnek be a lakásokba, ahol magukat önkormányzati dolgozóknak adják ki. Valótlanul azt állítják, hogy a hivatal fertőtlenítést rendelt el, és ha nem engedik be őket, bírságra számíthatnak. A csalók hamis, pecsétes nyomtatványt is felmutatnak.

Az ügy kapcsán az önkormányzat jelezte, valóban végez fertőtlenítést a kerületi otthonokban, azonban azt csak a tulajdonos kérésére, egyeztetés után teszi. Előzetes megbeszélés nélkül az önkormányzat munkatársai nem végeznek fertőtlenítést a lakásokban. Ezért kérik, hogy senki ne engedjen be idegeneket a lakásába, és ha a fentihez hasonló esetet tapasztal, értesítse a rendőrséget.

A kerület azon lakói, akiknél megbetegedés történt és már meggyógyultak, a varosfejlesztokft@bp22.hu e-mail címen jelentkezve kérhetnek fertőtlenítést otthonukban. Az önkormányzat által biztosított lehetőség kapacitás függvényében érhető el.

Olvasta már?