Azonnali lépéseket tett a járvány miatt a Klauzál Ház igazgatója

by gaalt994

Alig pár nappal egy hasonló bejelentés után Orbán Viktor hétfő délelőtt újabb szigorító rendeleteket hirdetett ki a járványhelyzet miatt. Ezek érvényesek kerületünk művelődési házára, és az általa szervezett összes rendezvényre is. Gazdik István intézményvezető beszélt a gyors és azonnali hatályú intézkedésekről

A COVID-járvány alapjaiban átírta a közösségi művelődési intézmények működését is. Tavasszal egy olyan szakma helyezte át tevékenységének jelentős részét az online térbe, amelynek eredetileg éppen a valós, „hús-vér” rendezvények szervezése az egyik legfontosabb feladata. A Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban és tagintézményeiben már tavasszal is számos tervezett program maradt el a járvány miatt, ez pedig a magyar kormány legfrissebb rendeleteinek fényében az ősszel is így lesz.

„A koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatos parlamenti és kormánydöntések értelmében ismét fontos döntéseket kellett meghoznunk. A Klauzál Ház, a Cziffra Központ, a Barlanglakás Emlékmúzeum, illetve a Nagytétényi Helytörténeti Kiállítótér november 11-től nem látogatható. A tervezett rendezvények és tanfolyamok kivétel nélkül elmaradnak, s ez a más, külső helyszínekre tervezett eseményekre is igaz. A bezárás 30 nap időtartamra vonatkozik, de meghosszabbítható.” – sorolja a pontos intézkedéseket Gazdik István, a művelődési ház igazgatója.

Az intézmény vezetője, bár nagyon csalódott, a jövőt bizakodva várja, a jelen tekintetében pedig a felelősségteljes járvány elleni védekezésre hívja fel a figyelmet:

„A legfontosabb szempont, egyben a legnagyobb felelősség most az emberek életének, egészségének megóvása! Most és az előttünk álló időszakban a járvány legyőzése a legfontosabb, de szívből remélem, hogy mielőbb túl leszünk ezen, s újra a megszokott keretek között találkozhatunk kedves közönségünkkel! Nagyon köszönöm a Klauzál Ház valamennyi látogatójának, hogy türelmesek, megértőek, kitartanak mellettünk!” – mondta.

A Klauzál Ház az aktuális információkat minden lehetséges fórumán közölni fogja az érdeklődőkkel, illetve – ahogyan tavasszal is – újra igyekeznek megtölteni az online teret kulturális tartalmaikkal.

Olvasta már?