A kerület polgármestere is búcsúztatta a Demjén ballagóit

by ildikarakai

Budafok-Tétény mindegyik iskolájában részt vesznek a kerület vezetői a fontos eseményeken. A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnáziumban most Karsay Ferenc polgármester köszöntötte a végzősöket. Mint mondta, ez az iskola azért áll különösen közel a szívéhez, mert ő maga is az intézményt fenntartó budafoki református gyülekezet tagja, sőt, tanít is itt.

“Ezer szállal kötődöm ide, ismerem személyesen a gyerekeket, a szülőket. Ez az iskola érzelmileg kiemelt helyet kap a szívemben, ide nagyon szívesen jövök mindig” – mondta el Karsay Ferenc a huszonketto.hu-nak.

Mit tanít, illetve mit tanítana szívesen? Azt tudjuk, hogy a jégkorong nagyon közel áll a szívéhez.

Testnevelést tanítok, testnevelő tanár vagyok. Ezen belül a görkorcsolya tudománya az, ami egyszerű tornatermi körülmények között elsajátítható. Remélem, hogy az idén használatba vett új műjégpálya lehetőséget ad a lehető legtöbb kerületi intézménynek arra, hogy a jéggel is megismerkedjenek – ugyanezzel a mozgással, amit görkorcsolyával már nyolcéves korukban átvettünk velük.

Az Ön szemében mikor végzi jól a munkáját egy testnevelő tanár?

Akkor, ha a gyerekek élvezik, szeretik azt, amit csinálunk. Úgy érzem, hogy jelenleg paradigmaváltás van ebben a tantárgyban. Annyi inger éri a gyerekeket, hogy nagyon fontos, hogy örömüket leljék a mozgásban, és ne csak tényszerűen eddzük a testüket, hanem úgy fáradjanak ki, hogy észre se vegyék.

Örök vita, hogy testnevelésből lehet-e hármasnál rosszabb jegyet kapni, hisz készségtantárgyról beszélünk. Ön szerint?

Én még nem adtam hármasnál rosszabb jegyet, de ettől függetlenül szerintem meg is lehet bukni testnevelésből. Sosem azt értékelem, hogy hány centi, hány másodperc a teljesítmény, hanem azt, hogy saját magához képest mennyit fejlődött, hova lépett előre egy gyerek. Mennyire igyekezett. Természetesen ez egy kulcs ahhoz is, hogy jól érezze magát. Tehát bárki kaphat jó jegyet, aki képes a legnehezebb dolgot megcsinálni: azt, hogy saját magát győzze le.

Olvasta már?