A kerületi anyukák szerveznek garázsvásárt decemberben

by talastunde

A Budafoki Szomszédok Piaca előtti tér több akciónak adott már otthont, december 9-én a kerületi anyukák szerveznek garázsvásárt Budafok szívében. Erről a kezdeményezésről kérdeztük Krieger Krisztina önkormányzati képviselőt, aki ezúttal édesanyaként vesz részt az esemény szervezésében.


Krieger Krisztina portálunknak elmondta, hogy tagja egy 8-9 ezer létszámú kerületi Facebook-csoportnak, amelyben édesanyák osztanak meg egymás között hasznos információkat. Sok családban egy idő után feleslegessé válnak jó minőségi gyerekruhák, játékok, amiket mások szívesen használnának. Az utóbbi
időben sajnos a marketplace internetes felületet sem kerülték el a visszaélések, csalások, ezért az édesanyák szerveznek maguknak egy garázsvásárt, ahol eladhatják a fölöslegessé vált holmijaikat.


„A csoporttagok ötleteltek a garázsvásár helyszínén, ekkor jött az az ötletem, hogy egy közös garázsvásárt rendezzünk, amit a piactéren tartsunk meg, ahol sokan elférnek, és mivel a kerületben közkedvelt helyszín, így a nagyobb látogatottság miatt jobban el lehet adni a ruhákat. Nemcsak gyerekruhákat,
hanem játékokat, könyveket, felnőtt ruhákat is hozhatnak az anyukák” – mondta Krieger Krisztina, aki hangsúlyozta, hogy a pozíciójától függetlenül anyukaként vesz részt a szervezésben, amit természetesen megkönnyít a képviselői tevékenysége, hiszen könnyebben elintézi a hivatalos engedélykérést, az asztalok megszervezését, illetve jó kapcsolatot ápol a piacot üzemeltető céggel is, akik támogatják a csoport akcióját, ingyen szállítják a helyszínre az asztalokat.


„Nem csak én, de a többi anyuka is kiveszi a részét a szervezésben, hogy sikeres legyen a garázsvásár, amelyet esetleg tavasszal is megszervezhetünk ismét, amennyiben igény lesz rá” – hangsúlyozta Krieger Krisztina.
A garázsvásáron szigorúan magánszemélyek vehetnek részt, kereskedők nem. A szervezők 30 főre maximálták a résztvevő eladók számát. Amennyiben december 9-én esik az eső, akkor december 16-án tartják meg az eseményt,amelyre szeretettel várják a vásárlókat.

Videónkban a decemberi akcióról számol be Krieger Krisztina.

Olvasta már?