A kerületi egyházakkal egyeztetett az önkormányzat

by gaalt994

A közös szociális segítségnyújtás lehetőségeiről volt szó.

Budafok-Tétény önkormányzata Karsay Ferenc polgármester vezetésével közös eszmecserére hívta a kerület egyházait annak érdekében, hogy a nehéz időszaknak elejét véve együtt gondolkodjanak a szociális segítségnyújtás hatékonyságáról – számolt be honlapján a hivatal.

Az egyeztetés célja a kerület valódi rászorulóinak feltérképezése, az önkormányzat, valamint az egyházak közös összefogása a szociális segítségnyújtás hatékonysága érdekében. A megbeszélésen az egyházak képviselői felvázolták karitatív tevékenységeiket, nehézségeiket, erősségeiket, hogy megtalálják azon kapcsolódási pontokat, amikben egymásnak és a kerület lakóinak közös erővel tudnak segíteni.

Az egyik konkrét felmerülő ötlet, amelyről a budafokteteny.hu-n beszámoltak, a közös ételosztás volt, amelyhez az önkormányzat állandó helyszínt tudna biztosítani. Ezen kívül a Humánszolgáltatási Iroda vezetője, dr. Patócs Andrea és Karsay Ferenc polgármester beszámoltak a kerület szociális hálózatának tevékenységéről, illetve azon támogatásformákról, amelyekkel az önkormányzat a várható problémákra készül.

(Kiemelt kép: budafokteteny.hu)

Olvasta már?