Ezekkel a támogatási formákkal segít az önkormányzat a rászorulóknak

by gaalt994

Karsay Ferenc polgármester részletesen beszélt a 15 ezer forintos jövedelemkiegészítésről és a hosszú ideje érvényben lévő kilakoltatási moratóriumról is.

Mint arról korábban beszámoltunk, kerületi ellátásbiztonsági operatív törzset hoz létre Budafok-Tétény, valamint Karsay Ferenc polgármester javaslatára 1 milliárd forintos ellátásbiztonsági alapot is létrehozott a kerület. Ezt a képviselő-testület a szeptemberi ülésén meg is szavazta.

Ezen felül, nem sokkal később Karsay 15 ezer forintos jövedelemkiegészítést is javasolt, amelyet a rászoruló budafok-tétényi családok támogatására szánnának. Az összeg megállapítását hosszas kalkuláció előzte meg, ezeket szakemberek végezték.

Azok a családok, amelyek esetében az egy főre eső jövedelem nettó 120 ezer forint alatt van, háztartásonként jogosultak az összegre. Ez 5 hónapig jár a fűtési szezon ideje alatt, míg akik egész évben, általányban fizetnek, azok – ha jogosultak – 6250 forintos részletekben kapják majd meg a támogatást. Az egyfős háztartások esetében akkor jár hasonló támogatás, ha az illető havi jövedelme nettó 140 ezer forint alatt van.

A polgármester a témával összefüggésben megerősítette azt is, hogy Budafok-Tétény továbbra is fenntartja a kilakoltatási moratóriumot, amelyet még a koronavírus-járvány megjelenésekor vezettek be.

“Olyan rendszert hoztunk létre – amelyre személy szerint nagyon büszke vagyok – ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi azt, hogy bárki olyan élethelyzetbe kerüljön, hogy fizetésképtelenné váljon. Már az első jeleknél reagálnak a munkatársaink, és eljuttatják az illetőt abba az ellátórendszerbe, ahol kaphat rendkívüli segélyt, és felveheti a kapcsolatot azokkal az alapítványokkal, amelyek a fizetésképtelenség okának megszüntetésében tudnak segíteni. Ezt a gyakorlatot szeretnénk fenntartani” – mondta Karsay. A polgármester hozzátette, hogy mindennek feltétele az együttműködés a lakó(k) részéről.

Olvasta már?