Új operatív törzs alakul Budafok-Tétényben

by gaalt994

A munkacsoport ellátásbiztonsági kérdésekben tesz majd intézkedéseket, egyik legfőbb célja a rezsiterhek növekedésének enyhítése lesz.

Kerületi ellátásbiztonsági operatív törzset hoz létre Budafok-Tétény – jelentette be online fogadóóráján Karsay Ferenc polgármester. A munkacsoport feladata az intézményrendszerben felhasznált források (energia, étkeztetés, egyéb szociális kiadások) elosztásának felülvizsgálata, alternatív megoldások lehetőségének feltárása lesz.

„Egész Európában csillagászatiak az energiaárak. Ezt a háború mellett az elhibázott brüsszeli szankciók okozzák” – indokolta az intézkedést Karsay, aki példaként a földgázt említette, amelynek ára az elmúlt időszakban több mint duplájára nőtt.

„Felkértem a kollégáimat, hogy vizsgálják meg az intézményrendszert, az önkormányzat különböző tevékenységi ágazatait, hogy milyen segítséget tudunk nyújtani a lakosságnak” – mondta a polgármester. Az operatív törzs feladata az lesz, hogy a rezsiterhek növekedésének enyhítését célzó intézkedéseket, stratégiát dolgozzanak ki.

„Kiszélesítjük a rászorulóknak nyújtható támogatások rendszerét, valamint megemeljük az eddigi támogatások keretszámait” – ismertette Karsay a tervezett intézkedések egy részét, hozzátéve, hogy megkülönböztetett figyelmet fordítanak a rászorulók támogatására.

„Ősztől bevezetjük a természetben biztosított tüzelőanyag-támogatást, jövő évtől elindul a szociális kaszálás az anyagilag vagy egészségügyileg rászorulók számára, emellett a rezsikiadások csökkentésére irányuló oktatóprogramok indítását is előkészíti a munkacsoport” – sorolta az intézkedéscsomag további elemeit a polgármester.

Az önkormányzat az új rendszertől a környezettudatos klímavédelmi szemlélet kialakulását, takarékosabb lakásfenntartást, rezsitudatos háztartásvitelt, illetve a környezetszennyezés csökkenését várja.

„A legfontosabb, hogy a továbbiakban is el tudjuk látni köznevelési intézményeinket, működtessük egészségügyi rendszerünket, szociális hálónkat és közvetlenül tudjunk támogatni minden rászorulót. Még csak augusztus van, de már most azon dolgozunk, hogy a tél se okozzon megoldhatatlan problémát senkinek” – foglalta össze az új munkacsoport megalakításának céljait Karsay.

Olvasta már?