1 milliárdos ellátásbiztonsági alapot különítene el Budafok-Tétény polgármestere

by gaalt994

A javaslatról szeptemberben szavaznak majd.

Mint arról korábban beszámoltunk, kerületi ellátásbiztonsági operatív törzset hoz létre Budafok-Tétény, amelynek feladata az intézményrendszerben felhasznált források (energia, étkeztetés, egyéb szociális kiadások) elosztásának felülvizsgálata, alternatív megoldások lehetőségének feltárása lesz. A munkacsoport egyik legfőbb célja a rezsiterhek növekedésének enyhítése lesz.

Karsay Ferenc csütörtöki online fogadóóráján újabb fontos információkat közölt az ügyben. Az egyik kiemelt cél a gyermekétkeztetés folyamatos biztosítása, illetve annak térítési díjainak megtartása. A polgármester elmondta, nem tervezik a díjak emelését, így a kedvezményt igénybe vevők, illetve az arra nem jogosultak is a számukra eddig megfogalmazott pénzösszeget fogják fizetni a szolgáltatásért.

Az Ellátásbiztonsági Operatív Törzs a rezsiterhek növekedése által előidézett hatások enyhítésére is törekszik. Karsay javasolni fogja egy 1 milliárdos budafok-tétényi alap létrehozását, amelyet a terhek növekedésétől és a rászorulók számától függetlenül rugalmasan terveznek majd felhasználni. „Ez nem azt jelenti, hogy ennyi pénzt ki tudunk, vagy akarunk osztani szociális segélyként, hanem azt a tartalékot jelenti, amit minden nem várt probléma esetén fel tudunk használni” – fűzte hozzá a polgármester. A javaslatról szeptemberben dönt majd a képviselő-testület.

„Elsősorban kiszélesítjük a rászorulóknak nyújtható támogatások rendszerét, másodsorban pedig megemeljük az eddigi támogatások összegét. Ez azt jelenti, hogy a lakhatási- és az élelmiszervásárlásra adható támogatást, valamint a krízissegély keretösszegét fogjuk megemelni” – folytatta a polgármester, majd hozzáfűzte, hogy az önkormányzat tűzifatámogatást, valamint szociális kaszálást is be szeretne vezetni. Emellett szintén kiemelt feladatnak tartja, hogy a színvonalas szolgáltatás a szociális hálózatban és az egészségügyi intézmények működésében is fennmaradjon.

Mindezekhez Karsay az emberek együttműködését kéri. „Nem ruhaszellőztetést várunk Önöktől mosás helyett, vagy hogy ritkítsák a fürdések számát, hanem hogy gondoljuk át, hogy észszerű módon hogyan változtathatunk szokásainkon. A helyi politikusoktól is azt várom, hogy hovatartozástól függetlenül együtt dolgozzunk minden helyi lakosért” – zárta bejelentését Karsay Ferenc.

Olvasta már?