23 borászat, 5 helyszín – ízelítő a szeptemberi Bornapokból

by gaalt994

Szeptember 2-án a Borudvarban 18:30-tól az ünnepélyes megnyitóval, majd azt követően a BDZ Big Band különleges koncertjével veszi kezdetét a Budafoki Pezsgő Bornapok programja. A rendezvény szórakoztató kínálatáról Karsay Ferenc beszélt polgármesteri online bejelentkezésén.

„23 borászat, 5 helyszín és 3 napos program várja Önöket” – mondta a polgármester. Ezen kívül változatos zenei stílusú koncertek és gasztronómiai programok is lesznek, a hagyományoknak megfelelően pedig családbarát lesz a fesztivál: gyermekprogramokkal is készülnek.

A hétvége során a Borliget, a Piactér, a Szieszta Pont, a Gyermekliget (Szent István játszótér) és a Borudvar (Oroszlános Udvar) várja majd a kikapcsolódni vágyókat. A Kossuth Lajos utca ezúttal nem lesz lezárva, ennek oka az, hogy a rendezvény szervezésének kezdetekor még nem volt biztos dátuma annak, hogy a főváros mikor kezdi meg a munkálatokat a Tóth József utcai körforgalom kiépítését illetően. Ez egyébként azóta kiderült.

Visszatérve a Bornapok programjaira, a már említett placcokon kívül a Magdolna Udvar, a Barlanglakás Emlékmúzeum, valamint a kerület borospincéi is nyitva lesznek. „Remélem, hogy sokukkal találkozhatunk, és mindenki jól fogja érezni magát” – mondta Karsay Ferenc polgármester.

Olvasta már?