Szeptembertől élvezhetik a gyerekek az új, zöld bölcsődét

by gaalt994

Az önkormányzat hivatalos honlapján jelentette be, hogy szeptemberben már a gyermekek előtt is megnyitja kapuit a Zöldike Bölcsőde a Terv utcában. A budatétényi beruházás olyan egyedülálló létesítmény, amely minden tekintetben megfelel a XXI. század követelményeinek, az épület kivitelezése során mindent a lehető legenergiatakarékosabban dolgoztak ki.

Az épület idén januárra lett kész, azóta megvolt a használatbavételi engedélyeztetési eljárás, illetve beszerezték a játékokat, konyhai eszközöket és a bútorzatot is. A hivatalos átadó március 21-én volt, ahol Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is jelen volt.

„Ha családpolitikáról beszélünk, nem csak a családtámogatási rendszer fontos, hanem az is, hogy a gyermekek oktatásához és neveléséhez szükséges intézményi háttér adott-e. Ez régen nem volt adott, és mára többnyire adottá vált. Óriási fejlesztések mentek végbe az utóbbi öt-hat évben az óvodai és bölcsődei férőhelyek tekintetében: ma már közel 400 000 óvodai hely áll rendelkezésre, míg a bölcsődei férőhelyek közel 30%-kal nőttek” – mondta az országos viszonylatokról Gulyás, aki szerint az általa felsorolt eredményeknek az önkormányzatokkal való jó együttműködés volt az alapja.

A Zöldike Tagbölcsőde közel nulla energiafelhasználású. Az épület energiafogyasztását hővisszanyerős szellőzőberendezéssel csökkentik, a fűtés és hűtés megújuló energiával, levegős hőszivattyúval történik. A padló- és mennyezetfűtés folyamatosan optimális hőérzetet biztosít, a zöldtető pedig segíti a klímaszabályozást és csökkenti a csatornák csapadékterhelését. A bölcsődében többek között a 100 főt ellátni képes konyha, terápiás céllal létrehozott sószoba, mozgásfejlesztő helyiség és játszóudvar várja a gyerekeket.

(Kiemelt kép: budafokteteny.hu)

Olvasta már?