Hamarosan birtokba vehetik a gyerekek a különleges Terv utcai bölcsődét

by gaalt994

A közel nulla energiafelhasználású létesítmény már elkészült, az engedélyeztetési eljárás már zajlik.

Korábban mi is több cikket közöltünk a Terv utcában épülő különleges bölcsődéről. Az intézményt egy éve kezdték el építeni, s bár a koronavírus-járvány a nyár folyamon a kivitelezésen dolgozó csapatot is elérte, ősszel már félkész állapotban volt. Szeptemberben Karsay Ferenc polgármester és Németh Zsolt országgyűlési képviselő egy bejáráson is részt vettek, ahol a kivitelező és tervező cégek vezetői mutatták be a készülőben lévő, több mint 1000 négyzetméteres, 72 férőhelyes bölcsőde épületét.

Az önkormányzat honlapján jelentette be, hogy a létesítmény mostanra el is készült, a használatbavételi engedélyeztetési eljárás most zajlik a szakhatóságok részéről. Ez idő alatt fog megtörténni a szükséges eszközök (játékok, konyhai felszerelések, bútorzat) beszerzése is.

Az új, egyedi bölcsőde közel nulla energiafelhasználású. Az épület energiafogyasztását hővisszanyerős szellőzőberendezéssel csökkentik, a fűtés és hűtés megújuló energiával, levegős hőszivattyúval történik. A padló- és mennyezetfűtés folyamatosan optimális hőérzetet biztosít, a zöldtető pedig belső segíti a klímaszabályozást és csökkenti a csatornák csapadékterhelését.

A projekt megvalósításához a Pénzügyminisztérium által kiírt “Bölcsődei fejlesztési program” pályázaton 300 millió forint összegű támogatást nyert el Budafok-Tétény, mely összeghez a képviselő-testület döntése alapján biztosított önrész adja a projekt pénzügyi fedezetét.

(Kiemelt kép: budafokteteny.hu)

Olvasta már?