Korrekt, tisztességes versenyre készül a kormánypárti képviselő

by szorenyi6104

Január 20-án képviselő-testületi ülést tartott az újbudai önkormányzat. Ezen László Imre polgármester külön köszöntötte Németh Zsolt országgyűlési képviselőt, aki az április 3-i országgyűlési választásokon a 18-as körzet (Budafok-Tétény és a XI. kerület egy része) FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje. Németh Zsolt néhány mondatban kifejtette a közelgő választásokkal kapcsolatos gondolatait.

„Nem idegen számomra a XI. kerület, hiszen a Szent Imre Gimnáziumba jártak a gyerekeim. A két kerületnek sok közös ügye van, amiből egyre több lesz, hiszen a jelenlegi tendenciák, a szociológiai mozgások, amelyek jellemzik a dél-budai régiót, erre engednek következtetni. A nagyarányú beáramlások, betelepülések számos kihívás elé állítják a két városrészt. Szorosabban együtt kell működni a közlekedés vagy a közszolgáltatás területén.

A választások idején fontosnak tartom, hogy a verseny egy korrekt, tisztességes verseny legyen

– mondta Németh Zsolt a képviselő-testületi ülésen.

A politikus meghívása közel sem volt egyértelmű a XI. kerületi városvezetés számára. Miközben a momentumos Tóth Endre, mint képviselő-jelölt már bemutatkozhatott az újbudai testület előtt, addig Németh Zsoltot csak a fideszes frakcióvezető közbenjárására hívták meg. Pedig logikus volt, hogy itt is beszélhessen, hiszen, aki április 3-án nyer, azzal együtt kell közösen folytatnia a XI. kerületi önkormányzatnak a munkát.

Az országgyűlési képviselő az ülés szünetében a Huszonkettő.hu-nak elmondta: a XI. kerületi önkormányzatban való bemutatkozásának az volt a célja, hogy felhívja a baloldali városvezetés figyelmét arra, hogy mindent tegyen meg annak érdekében, hogy egyenlő feltételeket biztosítson a jelöltek számára. Sok közös ügye van a szomszédos két kerületnek, amelyben mindkét félnek érdeke az együttműködés. Az egyik legfontosabb közös ügy a zöld dél-budai Duna-part fejlesztése, amelyben a Budapesti Fejlesztési Központ már lépett. 

„Ebben a témában egy konzultációt indítottam: dunapart.nemethzsolt.hu oldalon, ahol mindenki  elmondhatja az ezzel kapcsolatos javaslatát. Németh Zsolt várja  a javaslatokat és bízik abban, hogy abban a tervezési folyamatban, amelyet a Budapesti Fejlesztési Központ közbeszerzési kiírásával indítottak el, be tudják csatornázni majd az emberek javaslatait is.

 Cél, hogy megvédjük a dél-budai Duna-partot és közkinccsé tegyük, nemcsak Dél-Buda, hanem az egész főváros számára – mondta az interjú végén a képviselőjelölt.

Olvasta már?